Camilla Huseby (21) blir fra neste sesong å si i backfireren til Vålerengas damelag.

- Jeg hadde fine år i Lyn, men nå er jeg Vålerenga-jente, sier Camilla Huseby (21)

Etter et år i Sverige flytter den tidligere Lyn-spilleren Camilla Huseby (21) hjem til videre fotballkarriere i Oslo og Vålerenga. — Dette føles som det riktige steget for meg nå, sier VIFs nye forsvarsspiller.

Publisert

Camilla Huseby (21) startet fotbalkarrieren i Ås. Deretter gikk turen til Kolbotn og Lyn, før hun forrige sesong spilte fast høyreback for AIK i den svenske toppserien.

Nå returnerer hun hjem fra Sverige og vil neste år bli å finne blant Jack Majgaard Jensens spillere i Vålerenga-stallen.

— Vålerenga kan tilby fantastiske fasiliteter og et bra opplegg med trenere og det hele, sier Huseby.

Midtstopper eller back

— Det er en sterk spillergruppe med et miljø som virker veldig bra, og det tror jeg kan hjelpe min utvikling videre, forteller den anvendelige forsvarsspilleren til Vålerengas hjemmesider.

Selv ser 21-åringen på seg selv som en ballspillende midtstopper, men hun kan også bekle flere posisjoner i backfireren. Denne sesongen har Huseby spilt på høyreback for AIK i den evenske eliteserien.

— Jeg er vel en forholdsvis pasningssterk spiller som er lærevillig og opptatt av å ta nye steg. I tillegg er jeg veldig glad i å takle, forteller hun.

— Med en fortid hos Vålerengas byrival Lyn, kan det kanskje bli litt spesielt å skulle dra på seg den blå VIF-drakta neste sesong?

— Det kan godt hende jeg vil få noen meldinger etter valget mitt men det skal gå bra. Jeg hadde tre fine år i Lyn, men nå er jeg Vålerenga-jente, forsikrer Huseby.

— En framtidsrettet signering

21-åringen venter fortsatt på sin fulle landslagsdebut for det norske kvinnelandslaget, men har over 50 landskamper på diverse aldersbestemte landslag.

Huseby kommer som den andre unge nye spilleren på kort tid inn dørene på Intility arena. Tidligere i høst var det midtbane-talentet Rikke Nygård (20) som signerte for østkantklubben.

Rikke Nygård (20) er sammen med nyankomne Camilla Huseby et bevis på at Vålerenga satser på ungdommen foran neste sesong.

Dermed ser det ut til at Vålerengas sportssjef Eli Landsem og resten av støtteapparatet på Valle ser til ungdommen når troppen skal forsterkes foran neste sesong.

— Vi er glade for at det har lykkes for oss å få et stort norsk talent til klubben. Det passer godt inn i den strategi vi har lagt for fremtiden, en strategi hvor det er viktig å finne spillere som vil gjøre alt for å bli bedre og det er Camilia et godt eksempel på, sier hovedtrener Jack Majgaard Jensen.

— Det passer også inn med hvordan troppen er bygget opp ,hvor vi gjerne vil ha konkurranse på posisjoner, men også en tydelighet etter hvor spillerne er i deres karriere. Vi ser Camilla som en fremtid leder, men også en spiller som har sine styrker både i duellspillet og med ballen, sier VIF-treneren.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS