STILLER TIL VALG

– Sommerferien var i England og Nord Frankrike hovedsakelig med tog. Sammen med min samboer Anne Gro, forteller Jens Jørgen.

– Å selge barndomshjemmet, satt veldig langt inne for min del

– Jeg kom frem til at jeg ikke ville greie å følge opp hus og eiendom og måtte ringe og fortelle at jeg hadde ombestemt meg, sier 55-åringen.

Publisert

Jens Jørgen Lie (55) bor på Majorstuen, stiller til valg for Høyre til bystyret og er daglig leder i Kirkelig Fellesråd i Oslo.

– Hvor gikk sommerferien og med hvem?

– Sommerferien var i England og Nord-Frankrike hovedsakelig med tog. Sammen med min samboer Anne Gro.

Kandidat til kommunevalget

Hver dag frem til kommunevalget den 11. september kan du lese et nytt intervju og bli bedre kjent med en av kandidatene til årets lokalvalg gjennom VårtOslo- spalten «Stiller til valg». I Oslo er det valg både til bystyret og byens 15 bydelsutvalg denne høsten.

En SV-lærer bidro sterkt til Høyre-politikerens samfunnsengasjement.

– Hvilken hendelse og/eller person fikk deg til å engasjere deg i politikken?

– På ungdomsskolen ble jeg leder av elevrådet, og jeg hadde en lærer som var aktiv i kommunestyret for SV, Lars. Han bidro sterkt til at jeg ble samfunnsengasjert, tok meg med på møter i skolestyret som det het og kommunestyret. Jeg ble bitt av basillen. I tillegg debattene mellom Gro og Kåre på TV, jeg var superinteressert.

Enkle gleder får frem smilet hos Høyre-kandidaten. – Å danse er deilig og moro, her fra et 40-årslag, er 55-åringens kommentar til bildet.

– Hvilken arbeidsdag var den beste så langt i år?

– Flere av dagene er veldig gode, spesielt når jeg kommer på kontoret og så er det noen der allerede som har satt på kaffen… Hverdagslykke!

– … og hvilken var den tøffeste å komme igjennom?

– Jeg har ikke hatt så tøffe dager på jobben i år, men det var trist å starte året med å gå i bisettelsen til venn og partikollega Hermann Kopp.

– Hva lokket frem det største smilet hos deg i år?

– De siste målingene for Oslo Høyre bringer frem brede smil som varer lenge.

– … og hva klasket du deg selv i pannen av?

– Det siste var det virrvarret av skilting og ulogiske enveiskjøringer i gatene på Frogner. Lite gjennomtenkt og mye ekstrakjøring selv om man er kjent i nabolaget.

– Hvilken beslutning var den viktigste du har tatt i år? 

– Å selge barndomshjemmet på Sotra, den satt veldig langt inne for min del, men er helt riktig.

Jens Jørgen ikledd fan-t-skjorte med krimhelten Derrick som motiv.

– … og når tok du feil og måtte korrigere kursen?

– Jeg hadde tenkt å kjøpe ut mine søsken fra barndomshjemmet, etter at far gikk bort sist høst. Jeg kom frem til at jeg ikke ville greie å følge opp hus og eiendom og måtte ringe og fortelle at jeg hadde ombestemt meg.

– … og når skulle du ha holdt munn?

– Da sønnen min og nevøen min meldte seg på triatlon i Nordmarka, og jeg var sikker på at det kom de aldri til å komme gjennom – og tok grundig feil.

– Uten musikk dør mennesket. The Cavern i Liverpool er en favorittplass, sier Oslo-politikeren.

– Hvilket tall reagerte du på i år?

– 32 – antall borgerlige mandater i bystyret på sist måling.

– … og hva vil du gjerne endre hurtigst mulig i Oslo?

– Den uvettige pengebruken og sløsingen av fellesskapets midler, det må bare opphøre snarest – og starte arbeidet med å få ned saksbehandlingstiden i Plan- og bygningsetaten.

Powered by Labrador CMS