Kunstneren Gottfred med pepperkaker
Én etter én legger Gottfred ut pepperkakemenneskene hun har bakt de siste to ukene.

Hun har bakt én pepperkake per person som er drept i Gaza i høst. De ligger utenfor Israels ambassade

I alt 20.719 pepperkaker har kunstneren Gottfred bakt de siste to ukene. Pepperkakemennene og -kvinnene symboliserer alle palestinerne som er drept i høst.

Publisert

Pepperkake etter pepperkake etter pepperkake. Én etter én legger Gottfred pepperkakemenneskene ut på fortauet foran den israelske ambassaden i Parkveien bak Slottet. I stillhet.

– Jeg vil føle på den terroren palestinere utsettes for, sier Gottfred om kunstprosjektet sitt.  «Pepperkaker for P^lest^na» har hun kalt kunstprosjektet.

Gottfred
Utenfor den israelske ambassaden legges de ut. Jobben tar flere timer.

– Jeg gjør det i stillhet. Ingen snakker, ikke jeg, ikke noen, før hver  pepperkakerepresentant, hver døde sjel, er nede. 

Underveis, mens hun baker, skriver Gottfred på Facebook:

– Jeg presser fortsatt på for å holde tritt med det utrolige tempoet i drapene. Dypere og dypere inn i boblen min, går jeg. Jeg nerder fullstendig ut, rutinen min idiotsikker. Jeg er i flyt deler av tiden, og takknemlig for det da. Andre ganger er det ren kamp, utholdenhet, besluttsomhet eller å gå over kanten til en fortvilelsesaktig følelse, men uten å gi etter. 

De 20.719 pepperkakene har fått plass i en rekke store og blå IKEA-bager.

– Jeg snakker til dem. Jeg er dypt engasjert. Prosjektet var egentlig ikke noe valg. Jeg baker alle, forsiktig, person for person. Hver eneste myrdete sjel. Og legger de ned en etter en utenfor ambassaden. 

Gottfred
Mens hun legger pepperkakene ned, gråter Gottfred over alle menneskene som er drept.
Powered by Labrador CMS