DEBATT

Krysset Rødbergveien og Selvbyggerveien. Og Einar Angel Eilertsen
I dette krysset føler beboere seg svært utrygge, ettersom biler kommer i høy fart.

- Bilen kom mot 3-åringen min. Det er ikke første gang jeg har hatt hjertet i halsen i dette krysset på Tonsenhagen

— Ut av det blå kommer en liten Mercedes i høy hastighet mot den tre år gamle gutten min. Føreren har god sikt, men kjører uforsvarlig fort ned bakken.

Publisert

Vi gikk fra Selvbyggerveien over Rødbergveien. Gutten min på tre år stopper opp og ser seg for begge veier.

Det kommer en hvit bil fra venstre mot fotgjengerfeltet, som tydelig bremser opp og stopper for ham. Treåringen ser da opp bakken til høyre for seg. Det er ingen biler å se.

— Jeg roper til føreren

Da går treåringen ut i veien på sin balansesykkel. Jeg er rett bak med minstejenta og fruen bak meg igjen.

Helt ut av det blå kommer det en blå liten Mercedes i høy hastighet ned bakken mot gutten min. Føreren har god sikt, men kjører uforsvarlig fort ned bakken. Jeg roper for å fange hennes oppmerksomhet. Hun bremser hardt og klarer heldigvis å stoppe akkurat i tide.

Men dette er ikke første gang jeg har hjertet i halsen-opplevelser i dette krysset på Tonsenhagen. Selv om dette så langt er den absolutt den verste opplevelsen til nå i krysset Selvbyggerveien/Rødbergveien.

— Jeg vil ha hyppigere kontroller

Jeg kommer nå til å sende mail til politiet og Oslo kommune for å fortelle om våre opplevelser. I brevet vil jeg be om trafikkontroller i dette krysset. Samt hyppigere kontroller generelt her på Tonsenhagen.

Jeg synes det for ofte kjøres i for høye hastigheter i Selvbyggerveien og Rødbergveien.

Jeg kommer også til og koble inn FAU i Kilden barnehage hvor mine barn går. Håper vi kan få til et samarbeid fra flere FAU`er i barnehager og skoler i nærområdet.

Målet må være at vi sammen skal klare å tvinge frem trafikkontroller. Samt få bedre skilting med "skolevei" og "barn leker" i gatene rundt her. Eventuelt også få andre trafikksikringstiltak.

— Send mail til politiet og bymiljøetaten!

Kjenner du noen i FAU på Tonsenhage skole, Sletta, Kolåsbakken, Tonsenhagen eller Sandbakken barnehage - vennligst ta kontakt.

Ellers vil jeg oppfordre alle som har ubehagelige opplevelser i trafikken å sende en mail til: post.oslo@politiet.no. Merk mail til politiet med "Tango", som er trafikkenheten i Oslo politidistrikt.

Du kan også sende til postmottak@bym.oslo.kommune.no. Her er ønsker bymiljøetaten en beskrivelse av hendelsen, og de vil gjerne vite hvilke tiltak du ønsker for å bedre trafikksikkerheten.

Powered by Labrador CMS