Politiet jobber på stedet der en person er funnet skutt i en bil på parkeringsplassen ved IKEA på Furuset i Oslo tirsdag ettermiddag.
Politiet jobber på stedet der en person er funnet skutt i en bil på parkeringsplassen ved IKEA på Furuset i Oslo tirsdag ettermiddag.

Mannen som ble skutt på Furuset, nekter å la seg avhøre

Mannen i 20-årene som ble skutt på Furuset, tirsdag, vil ikke la seg avhøre av politiet. Dagen etter skytingen er ingen pågrepet i saken.

Publisert

Politiet håpet onsdag å kunne avhøre mannen som ble skutt. Til TV 2 opplyser politiadvokat og fungerende leder for drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, Ingebjørg Hansen, at han ikke vil la seg avhøre.

– Den fornærmede mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt en bistandsadvokat, legger hun til.

Politiet har ikke ønsket å si om de har noen bestemte i kikkerten, men sier de leter etter én eller flere gjerningspersoner etter skyteepisoden, som de ikke tror var tilfeldig. Mannen i 20-årene ble alvorlig, men ikke livstruende skadd.

– Saken etterforskes som drapsforsøk, sa Hansen på en pressekonferanse tirsdag.

Politiet fikk melding fra vitner om hendelsen klokken 12.20. Da hadde en mann blitt skutt ved Furuset kirke, dit han ankom i drosje. Den samme drosjen kjørte ham videre til Ikea Furuset – en tur på rundt fem minutter. Der ble han tatt hånd om av politi og helsepersonell.

Drosjesjåføren ble avhørt onsdag.

Powered by Labrador CMS