Snakker du i håndhodlt mobil mens du kjører vanker det raskt en bot på 7.450 kroner samt tre prikker i førerkortet.

Politiet fikk det travelt med å skrive bøter til bilister på Grønland

Bryter du forbudet mot bruk av håndholdt mobiltelefon når du kjører bil, kan du få bot på 7.450 kroner og tre prikker i førerkortet. Og det var det flere bilister som fikk ved bussterminalen på Grønland i ettermiddag.

Publisert

— En patrulje har hatt trafikkontroll ved bussterminalen. Ni bilister fikk forenklede forelegg for mobilbruk, opplyser politiet tirsdag ettermiddag.

Hadde for mange prikker fra før

En bilist fikk inndratt førerkortet på grunn av for mange prikker for tidligere brudd på vegtrafikkloven.

— En annen bilist anmedles for kjøring mot rødt lys, opplyser politiet.

Mobilbruk i bilen i Oslo økte fra 1.101 forenklede forelegg i 2021 til 1.125 i fjor.

— I Oslo er det omtrent like mange i 2021 og 2022 som ble tatt med mobil bak rattet. Vi frykter allikevel store mørketall, siden mange ikke klarer å la mobilen ligge, sier prosjekt- og kampanjeansvarlig i Ung i trafikken Liv Marie Bendheim.

Kan få fatale konsekvenser

Ferske tall fra Utrykningspolitiet viser at mange fortsatt ble tatt med mobilen bak rattet i fjor. Ung i trafikken mener det er bekymringsverdig mange som bruker mobilen i bilen.

— Fra før vet vi at uoppmerksomhet er en stor årsak til trafikkulykker, og da er dessverre ofte skjermene involvert. Mange ulykker kunne potensielt vært unngått om flere valgte å legge vekk mobilen, sier Bendheim i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS