Løkka-bryteren Exauce Mukubu (20) drømmer om edelt metall under høstens junior-VM i bryting i Moskva.

Grünerløkka-bryterne Exauce (20) og Snorre (20) jakter VM-medaljer i august

I juni tok Sp 09-bryteren Exauce Mukubu bronse-medalje i junior-EM i bryting. 20. august starter han og lagkammerat Snorre Harsem Lund jakten på mer edelt metall under junior-VM i bryting i Moskva.

Publisert

Det gror godt i den tradisjonsrike bryteklubben Sportklubben 09 på Grünerløkka. I midten av august skal nylig bronsemedaljevinner fra junior-EM Exauce Mukubu og Snorre Harsem Lund delta i henholdsvis 77 kg klassen og 55 kg klassen i mesterskapet som holdes i Moskva.

Der kan de begge sørge for å ta mer edelt metall med hjem til de velfylte premiehyllene i klubbhuset på Dælenenga.

— Stort for klubben

Når første innledende kamp for de to store bryttalentene går i Moskva tirsdag 20. august, er de med på å føre en stolt tradisjon videre. Brytetalenter har det ikke skortet på i de legendariske lokalene ved kunstgresset på Dælenenga.

Snorre Harsem Lund har også mulighet til å ta med seg edelt metall hjem fra junior-VM i bryting i Moskva denne uka.

— Det er utrolig stort for klubben å ha med to deltakere til et VM. Begge gutta er meget profesjonelle og har satt seg store mål for sine karrierer. De jobber beinhardt mot sine mål daglig og det er derfor meget tilfredsstillende at de nå får muligheten til å vise seg ytterligere fram, sier leder i Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

Både Harsem Lund og Mukubu er aktuelle for en plass på laget til VM for seniorer senere i år. Mesterskapet arrangeres på Jordal i Oslo i oktober, og en god prestasjon i junior VM vil styrke både selvtillit og form inn mot et eventuelt senior VM.

Håper på en god start på høsten

Etter sommerferien starter blodslitet for de to Dæleenga-bryterne for å bli klare til junior-VM.

— Disse gutta har potensial til å nå langt i de mesterskap de stiller i. Dette er toppidrettsutøvere som utvikler seg og tar nye steg daglig. Det er ingen tvil om at begge har en lovende fremtid innen bryting, sier Solli Bergheim.

I en tidligere versjon av denne saken stod det at junior-VM starter i dag. Det er ikke riktig.

Powered by Labrador CMS