Oppblussingen av brannen i Grensen fører til fortsatt slukningsarbeid og påvirker blant annet kollektivtrafikken mandag.
Oppblussingen av brannen i Grensen fører til fortsatt slukningsarbeid og påvirker blant annet kollektivtrafikken mandag.

Brannen i sentrum blusset opp igjen og er ikke slukket – påvirker kollektivtrafikken

Slukningsarbeidet pågår fortsatt mandag morgen, nesten tolv timer etter at det begynte å brenne på taket i en bygning i Grensen i Oslo sentrum. Det har også innvirkning på kollektivtrafikken.

Publisert

Det begynte å brenne på takterrassen i en åtte etasjer høy kontorbygning i Grensen 17 ved 18-tiden søndag. Brannmannskapene antok at brannen var under kontroll søndag kveld, men ved 23.30-tiden blusset brannen opp igjen.

– Det brenner fortsatt, og vi har ikke klart å slukke brannen innenfra, slik vi prøvde. Røykdykkerne måtte gi opp, og i natt har vi konsentrert oss om slukking utenfra, forteller vaktkommandør Lars Lindahl i Oslo brann- og redningsetat til NTB tidlig mandag morgen.

Han sier de har tre stigebiler i sving på morgenkvisten.

Det er tydelige spor etter brannen på kontorbygningen mandag morgen.
Det er tydelige spor etter brannen på kontorbygningen mandag morgen.

– Mange hulrom og konstruksjoner

– Dette er en gammel gård med mange hulrom og konstruksjoner, noe som gjør arbeidet komplisert. Vi jobber med riving for å komme ordentlig til der det brenner, sier han.

Vaktkommandøren regner med at slukningsarbeidet vil pågå hele dagen mandag.

Ingen er kommet til skade i brannen, og det bor ikke folk i den brennende bygningen.

Gården som brenner ble reist i 1899 og fikk et påbygg i 1970. Brannen oppsto i påbygget.

Avvik på trikkelinjer

Grensen vil være stengt for all trafikk mens slukningsarbeidet pågår gjennom mandagen. Det påvirker også kollektivtrafikken med avvik på trikkelinjer og begrenset adkomst til T-bane, ifølge Ruter.

Brannmannskapet holder fortsatt på med slukningsarbeidet mandag.
Brannmannskapet holder fortsatt på med slukningsarbeidet mandag.

Det er avvik på linje 17, 18 og 19. Linje 17 og 18 er innstilt mellom Jernbanetorget og Holbergs plass, mens linje 19 kjøres over Briskeby.

Mellom Holbergs plass og Jernbanetorget (plattform C og B) kjøres buss for bane via Nationaltheatret. Det innebærer at holdeplassene Tinghuset og Tullinløkka ikke blir betjent.

Stengte T-baneadkomster

Heller ikke holdeplassen i Homansbyen blir betjent som følge av omkjøringene i forbindelse med brannen i Grensen.

Reisende kan alternativt benytte trikk fra Bogstadveien eller buss 21 i Josefines gate, heter det.

På T-banen bes reisende om å bruke adkomsten i Karl Johans gate til og fra Stortinget T-banestasjon da det kun er denne som er åpen for øyeblikket.

Adkomsten til Lille Grensen, Grensen og Akersgata er stengt. Dette som følge av store vannmengder fra slukningsarbeidet. Det melder Sporveien T-banen på Twitter.

I en melding idet klokken nærmer seg 07.30, oppfordres publikum om å benytte seg av Nationaltheatret og Jernbanetorget for av- og påstigning.

Powered by Labrador CMS