Høyre vil gi Oslos barnefamilier en tre timers bompengepause på ettermiddagen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Høyre vil ha tre timers bompengepause i Oslo fra klokken fem på ettermiddagen

Høyre i Oslo foreslår en tre timers bompengestopp etter klokken 17 om ettermiddagen. � Vi vil gi bompengelettelser til barnefamilier, men også alle andre får nytte av dette, sier byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg.

Til tross for press fra bompengepartiet lar ikke byrådslederkandidat for Høyre i Oslo, Eirik Lae Solberg, seg presse til store og overgripende endringer i Oslos bompengeordning. Han ser likevel utfordringer med dagens ordning.

— Bompengeutgifter er blitt en belastning for mange, spesielt barnefamilier, sier han til VG.

Vil ha tre timers bompause

Lae Solberg ser nå derfor behovet for å tenke nytt for å dempe den økonomiske belastningen bompenger har for byens befolkning. Ikke minst gjelder dette hos spesielt utsatte grupper.

– Derfor foreslår vi at barnefamilier skal få en tre timers bompause fra fem på ettermiddagen, hvor de bare betaler for én passering. De har ofte behov for å hente på skole, kjøre hjem til middag og så ut igjen for å kjøre barna til fritidsaktiviteter eller besøk hos familie, sier byrådslederkandidaten.

Han sier det kun er første passering som skal registreres i en periode på tre timer fra klokken 17 på ettermiddagen.

Vil gjelde for alle

Etter å ha sett saken i VårtOslo finner byrådslederkandidat Lae Solberg det viktig å poengtere at deres forslag ikke bare gjelder barnefamilier.

— Denne tretimersregelen vil selvfølgelig gjelde for alle. Ikke bare for barnefamiliene i byen, konstaterer han.

Powered by Labrador CMS