Byrådet i Oslo vil trappe opp boligbyggingen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo kommune vil bygge flere ikke-kommersielle boliger

Byrådet i Oslo har mål om å skaffe 1.000 nye ikke-kommersielle leiligheter i denne bystyreperioden. Blant annet på Filipstad.

Publisert

Det skal skje ved kjøp av mindre og mellomstore bygårder, samarbeid med private og ikke-kommersielle aktører, samt bygging av nye leiligheter i et nytt tredje boligmarked, skriver Dagsavisen.

– Kommunen sitter på tomter som kan benyttes. Vi har sett for oss et par områder i første omgang. Blant annet på Filipstad, hvor kommunen eier tomter som kan benyttes til boliger. Et annet område er Skøyen, sier Sunniva Holmås Eidsvoll i SV.

Det er satt av fire millioner kroner i budsjettet for neste år til oppstarten av ulike pilotprosjekt. Disse skal teste ut nye boligpolitiske virkemidler som kan gjøre at flere kommer seg inn på boligmarkedet.

Invitasjon til korrupsjon

Øystein Sundelin i Høyre leder byutviklingsutvalget i bystyret. Han har ikke tro på et tredje kommunalt boligmarked.

– Her prøver man å lage et marked ved siden av de andre. Det er en invitasjon til negative insentiver og korrupsjonslignende tilstander, sier Sundelin til avisa.

Byrådet legger også til rette for at flere kan kjøpe egen bolig, gjennom å øke rammen for videreutlån med 400 millioner i økonomiplanperioden, fra 1,2 til 1,6 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS