Sankthansbålet til Oslo badstuforening var i år formet som et stort ekorn.
På grunn av bålforbudet fikk ikke Oslo badstuforening tent på det store sankthansbålet i fjor. I år ble derfor året.

Tusenvis møtte opp i Bjørvika for å se flammene fra kjempe-ekornet

Søndag møtte tusenvis av mennesker opp på Sukkerbiten, der det gigantiske ekornet i tre ble satt i fyr og flamme.

Publisert

Det var søndag duket for årets sankthansfeiring, og en rekke steder i byen ble det bålbrenning og fest.

Bjørvikaforeningen, Oslo Badstuforening, Oslobukta og samarbeidspartnere inviterte til den årlige sankthansfesten i Bjørvika. Her skulle det store ekorn-bålet tennes. 

Måtte gis bort

På grunn av bålforbudet fikk ikke Oslo badstuforening satt fyr på kjempeekornet i fjor. Da de trengte et sted å lagre ekornet la de ut en Finn-annonse med tittel «Vakker kunstinstallasjon gis bort i ett år!».

Det var Øystein Aurlien i Lysakersamarbeidet som ble den nye eieren av kjempe-ekornet, som fikk plass ved moloen utenfor Sollerudstranda.

Men søndag kveld på Sukkerbiten ble ekornet i tre satt fyr på, av ingen andre enn byråd for kultur og næring, Anita Leirvik North.

14.000 interesserte

På arrangementet på Facebook hadde over 14.000 mennesker satt seg opp som interessert, og skal man tro bildene var det mange mennesker, både på land og i vann, som var vitne til at det store dyret ble satt i fyr og flamme. 

Det var også sankthansfester andre steder i byen. Ved Holmendammen stilte Slemdal Lions med bål, slik de har gjort siden 1963. I både Paradisbukta på Bygdøy, og Mariholtet i Østmarka, var det også bålbrenning og blomsterkrans, i tradisjon tro. 

Har du noen bilder av din sankthansfeiring du gjerne vil dele? Send inn dine bilder HER.

Powered by Labrador CMS