Morten Edvardsen ble lørdag valgt inn som Oslo Senterpartis toppkandidat for bystyrevalget i 2023.

Edvardsen stemt inn på topp for Oslo Senterparti: — Kutt husleia og bygg politipost

Morten Edvardsen ble lørdag valgt inn som Oslo Senterpartis toppkandidat for bystyrevalget i 2023. Edvardsen sier han vil gjøre Oslo til en tryggere by gjennom å redusere sosiale forskjeller, å få på plass politiposter, et sterkere fritidstilbud og en satsing på praktiske fag og jobber.

Publisert

Lørdag holdt Oslo Senterparti sitt nominasjonsmøte for bystyrevalget i 2023. Morten Edvardsen, gruppeleder for partiet i bystyret, ble valgt inn som dets toppkandidat.

— Jeg takker partiet for tilliten til å jobbe for å gjøre hverdagen til oslofolk bedre. I en tid med økte kostnader, må vi politikere prioritere å få ned de sosiale forskjellene. I tillegg har vi sett tragiske voldshendelser, som understreker behovet for å få på plass politiposter i Oslo. Dette er noe Oslo Senterparti jobber aktivt med folka våre i regjering og på Stortinget for å få til, sier Edvardsen.

Edvardsen forteller at han vil jobbe for de som trenger det mest, og peker på at Senterpartiet står alene i kampen for lavere husleie for kommunale boliger.

Mot sosiale forskjeller

— Vi trenger en by med et politi som kan jobbe forebyggende, et fritidstilbud som gir ungdommene mulighet til å utvikle og utfolde seg i et trygt miljø og med helsetjenester som er rustet for fremtiden. I en tid med økte sosiale forskjeller, må vi prioritere å øke sosialsatsene, og å få ned husleia i de kommunale boligene. Det er de med aller minst som merker konsekvensen av de økte prisene mest. Det krever politikere som våger å prioritere, mener Edvardsen.

Oslo Senterparti fikk ved valget i 2019 inn én representant i bystyret med en oppslutning på 2,2 prosent (7.980 stemmer). Ved valget i 2021 fikk partiet en oppslutning på 3,1 prosent (11.953 stemmer).

— Alle i Oslo skal kunne lykkes

Edvardsen fremhever også satsingen på praktiske fag og arbeid som viktig for å utvikle Oslo.

— Senterpartiet løfter verdien av praktisk utdanning og arbeid, og prioriterer at unge skal få seg jobb og utdanning tilpasset deres interesser og evner. Alle i Oslo skal kunne lykkes, ikke bare de som er sterke i teoretiske fag, som har vært hovedfokuset i Oslos utdanningspolitikk til nå. Senterpartiet vil ha et kraftig løft for de praktiske fagene og jobbene. Gjennom å inkludere og satse på flere, skal vi gjøre Oslo til en varmere og tryggere by, sier han.

Synne Lerhol står på andreplass, Espen Thygesen på tredjeplass, Lene Haug på fjerdeplass og Bjørg Sandkjær på femteplass.

Powered by Labrador CMS