Stealth Tower er tilsynelatende satt sammen av ting vi ser rundt oss i bybildet, men er støpt av Morten Jensen Vågen (35) i aluminium.

Oslos Eiffeltårn? Dette kunstverket kan du beundre i Øvre Slottsgate

Oslos Eiffeltårn? Kunstner Morten Jensen Vågen (35), fra St. Hanshaugen, henter inspirasjon fra kamuflasjestrategier, spionutstyr og overvåking.

Publisert

Morten Jensen Vågen (35) lager ofte skulpturer fra gjenstander som er vanlige å se i byrommet. Skulpturene kan fungere som gjemmesteder eller utkikksposter.

Skulpturen Stealth Tower er laget for å sitte inne i, og ingen av materialene er hva de ser ut til å være. Ved å forme og sveise aluminium har Vågen laget etterligninger av forskjellige gjenstander, som han har satt sammen til en skulptur.

Stealth Tower er plassert i Oslos kunstgate, Øvre Slottsgate.

Vågens prosjekter har ofte en aktivistisk undertone, som han kombinerer med elementer fra subkulturer. Han henter blant annet inspirasjon fra kamuflasjestrategier, spionutstyr og overvåkning.

Verket ble første gang vist under Skulpturtriennalen i Tøyen kulturpark 2021.

Kunstgata i sentrum

Som en del av Bilfritt byliv-satsningen ble Øvre Slottsgate i 2019 opparbeidet som gågate fra Christiania Torv til Prinsens gate, slik at det er et sammenhengende bilfritt byrom fra Christiania Torv og opp til Egertorget.

Her er det også et utstillingsområde med fem spesialtilpassede soner for skulptur. Skulpturene er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Billedhoggerforening og kulturetaten.

Powered by Labrador CMS