Fra 18. mai har buss erstattet T-banens linje 2 og 3 øst for Helsfyr. Nå er T-banen endelig åpnet igjen.
Fra 18. mai har buss erstattet T-banens linje 2 og 3 øst for Helsfyr. Nå er T-banen endelig åpnet igjen.

– Velkommen tilbake til linje 2 og 3 øst for Helsfyr

Siden i våres har folk måtte ta buss for bane T-banens linjer 2 og 3. – Jeg vil ønske alle hjertelig velkommen tilbake, sier Ruter-sjefen.

Publisert

Fra 18. mai har det vært buss for bane på T-banens linje 2 og 3, øst for Helsfyr. Linje 4 har også vært påvirket i nesten to uker i forbindelse med oppgraderinger av det som opprinnelig ble bygd som trikketrasé. 

Fra og med mandag 4. september kan folk igjen benytte seg av T-banens linje 2 og 3 fra Ellingsrudåsen og Mortensrud.

– Jeg vil ønske alle hjertelig velkommen tilbake og si tusen takk for tålmodigheten i en periode som jeg vet har vært krevende for mange, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter, i en pressemelding.

– Vært vanskelig for bussene å komme fram 

Ruters administrerende direktør, Bernt Reitan Jenssen, ønsker alle reisende velkommen tilbake til linjene 2 og 3.

Ruter melder om at det er kjørt mer enn 162.000 bussavganger knyttet til avviket. I tillegg er det satt inn en rekke ekstra avganger med beredskapsbuss.

– Det har periodevis vært svært vanskelig for bussene å komme fram i et trafikkert område. Med tiltak som trafikkregulering, skilting og synlig politi har ting gått seg til. Så lenge fremkommeligheten for buss har vært god, så har avvikstrafikken fungert god, sier Bernt Reitan Jenssen.

– Uansett er vi helt avhengig av tålmodighet fra alle dere som reiser, så igjen, tusen takk, legger Jenssen til.

– Mer tilgjengelig for alle

T-banen vil etter oppgraderingen kunne kjøre raskere og stillere på strekningen mellom Brynseng og Hellerud stasjon. 

Sporveien har også koblet ny tunnel og ny bru til T-banenettet, og de sju stasjonene langs linje 3 har blitt oppgradert for å bedre den universelle utformingen.

– Det er så viktig. Ved å benytte denne stengingen til blant annet å minske gapet mellom tog og plattform, fortsetter vi den viktige jobben for å gjøre kollektivtrafikken mer tilgjengelig for alle, sier Bernt Reitan Jenssen.

Powered by Labrador CMS