Blant årets gjester er Hanne «Tegnehanne» Sigbjørnsen, Jens K. Styve, Jenny Jordahl og Norges første Marvel Comics-forfatter Torunn Grønbekk.

Deichman inviterer til tegneseriefestival på Grünerløkka

– Jeg vet ikke om jeg noen gang har gledet meg så mye til Oslo Comics Expo som jeg gjør i år. Det skal bli så godt å endelig samle tegneserienorge til festivalen vi alle fortjener.

Publisert

Lørdag 20. november er datoen for årets Oslo Comics Expo på Serieteket / Deichman Grünerløkka. Årets Oslo Comics Expo byr på panelsamtaler, markedsplass, festivalbar og fest. Det blir også utdeling av den prestisjetunge prisen Årets tegneserie.

– Jeg vet ikke om jeg noen gang har gledet meg så mye til Oslo Comics Expo som jeg gjør i år. Det skal bli så godt å endelig samle tegneserienorge til festivalen vi alle fortjener, sier festivalsjef Berit Petersheim. Petersheim er også leder for Serieteket, Deichmans spesialavdeling for tegneserier.

Avlyst i fjor

Årets festival skulle ha gått av stabelen i august, men koronasituasjonen gjorde det umulig. Fjorårets festival ble arrangert med strenge begrensninger på antall publikummere. Markedsplass, festivalbar og fest ble det heller ikke noe av. Men i år er festivalen igjen fullverdig.

Et av høydepunktene blir utdelingen av prisen Årets tegneserie. I juryen sitter representanter for Serieteket, Grafill og Tronsmo bokhandel. De nominerte bøkene er Ti kniver i hjertet av Nora Dåsnes, Hva skjedde egentlig med deg? av Jenny Jordahl, Mitt liv som tegning av Lars Fiske, Gulosten – Gentlemansforbryterenav Kristian Krohg-Sørensen og Likbilenav Karstein Volle og Knut Nærum.

- Fantastisk fortellingsform

– Vi er inne i en svært rik og spennende periode for norske tegneserier. Serieteket og alle Deichman-bibliotekene i byen vår jobber utrettelig for å hjelpe folk å oppdage alt hva dette mediet kan by på. Jeg er veldig stolt over at vi igjen kan invitere til en av Norges viktigste og triveligste festivaler for å feire denne fantastiske fortellingsformen, sier biblioteksjef i Oslo, Knut Skansen, som åpner festivalen klokka 13:30 på lørdag.

Serieteket / Deichman Grünerløkka ligger på Schous plass 10.

Powered by Labrador CMS