— Vi er et klart bedre fotball-lag enn Start, men taper likevel, sier Dag-Eilev Fagermo.

Ble VIF-mål feilaktig annullert? Dag-Eilev Fagermo ville ikke skylde på dommeren etter tapet

Start tok ledelsen mot Vålerenga i 1. omgang, men bortelaget fra Oslo øst kom tilbake og utlignet i andre omgang. Spørsmålet er om dommeren snøt Vålerenga for alle tre poengene med en feilaktig annullering.

Publisert

Stillingen er 1-1 og kampen i Kristiansand er på overtid. Vålerenga presser på for et seiersmål når Fredrik Oldrup Jensen setter ballen i mål. Foranledningen er et frispark som blir slått inn. VIFs Jonathan Tollås Nation er riktignok i offside når frisparket slås, men Oldrup Jensen er ut fra tv-bildene å dømme på riktig side.

Vålerengas Bård Finne er imidlertid ikke villig til å skylde på dommer Tommy Skjerven.

— Burde hatt med ett poeng herfra

— Dommeren peker på en eller annen og sier at han er med i spillet. Oldrup er jo ikke i offside. Så jeg skjønner hva dommeren sier. Vi kan ikke skylde på det, sier Finne til Eurosport etter kampen.

Verre er det at Vålerenga slipper til Start og Erik Schulze med et langskudd etter annulleringen. Det baklengsmålet burde vært unngått mener Finne.

— Vi skal ha med oss ett poeng herfra. Vi har vært meget solide bak der i 13 kamper og 90 pluss, så det er bittert, sier Vålerenga-spilleren.

Vålerenga jubler over Benjamin Stokkes utligning til 1-1 etter 75 minutter.

I stedet for Vålerenga-seier med scoring på overtid ble det Start som på dramatisk vis fikk en scoring helt på tampen av den tillagte tiden. En scoring sørlendingene neppe hadde fått om ikke Vålerengas mål like før var blitt annullert av dommer Tommy Skjerven.

— Klart bedre, men taper likevel

Men Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo ønsket heller ikke å henge seg opp i det annullerte målet.

— Det er litt slik Vålerenga er, utfordringen til VIF er å score mål. Derfor kan vi tape slike kamper. Selv om vi er overlegne med 60 prosent ballbesittelse hjelper ikke det når vi ikke er farligere og bryter gjennom, mener Fagermo.

— Veien for oss for å bli et stabilt topplag, er at vi må produsere mer og score mer. Derfor sier jeg at det er lett å peke på hvor skoen trykker. Vi må utvikle oss dit. Vi kan stenge igjen, som gjør at det holder med et mål eller to, men i dag må vi score tre eller fire.

— Vi er et klart bedre fotball-lag enn Start, men taper likevel, sier VIF-treneren til Eurosport.

Strafferedning fra Klaesson

Kristoffer Klaesson redder mesterlig straffe fra Starts Erik Schulze i andre omgang.

Lenge så det ut til å bli uavgjort og 1-1. Vålerenga presset på i andre omgang. Utligningen kom i det 75. minutt da Benjamin Stokke satte ballen i mål for Vålerenga. Så gikk kampen til overtid og Vålerengas Oldrup Jensen scorer som nevnt det alle tror er seiersmålet i kampen. Men slik skulle det ikke gå.

I stedet blir det Starts Eirik Schulze som ble Vålerengas banemann med to scoringer i den 14. serierunden. Det hører med til historien at Schulze hadde mulighet også til å score på straffe tidligere i anderomgangen. Men Vålerengas Kristoffer Klaesson reddet mesterlig.

— Man går og tenker på straffebommen, men må samtidig fokusere resten av kampen på å prøve å komme seg inn i boksen. Så datt ballen ned og da var det bare å sette den, sa Schultze om den avgjørende scoringen.

Powered by Labrador CMS