Advarselsskilt om koronavirus (Covid-19) utenfor Ullevål sykehus.

Nytt koronadødsfall ved Oslo Universitetssykehus

En ny pasient ved Oslo universitetssykehus (OUS) er død etter å ha blitt smittet av koronaviruset. I helgen døde også to beboere ved sykehjem i Oslo.

Publisert

Samlet har ni personer dødd etter koronasmitte ved Oslo Universitetssykehus, skriver VG.

I tillegg døde en beboer med påvist smitte ved Oppsalhjemmet lørdag, mens en annen beboer døde på Bekkelagshjemmet søndag. Også tidligere har pasienter dødd både ved Oppsalhjemmet og Bekkelagshjemmet.

Totalt er nå 18 beboere ved Oslos 39 langtidshjem døde etter å ha blitt koronasmittet. Det er påvist smitte hos beboere på 13 av langtidshjemmene.

Laveste tall siden 25. mars

204 pasienter er mandag 2. påskedag innlagt med koronasmitte på norske sykehus. Dermed fortsetter nedgangen etter en dag med stabile tall.

Skjærtorsdag steg antallet innleggelser med to, før det falt langfredag og påskeaften. 1. påskedag forble antallet stabilt med 214. Nå har det altså falt med ytterligere ti.

58 pasienter får invasiv respiratorbehandling, opplyser Helsedirektoratet. Det er en nedgang på én fra 1. påskedag og det laveste tallet siden 25. mars da 57 pasienter fikk slik behandling.

Snittalder på smittede er 48 år

148 pasienter er innlagt i Helse sør-øst, 22 i Helse vest, 20 i Helse Midt-Norge og 14 i Helse nord.

6.488 personer er til nå registrert smittet av koronaviruset i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Det er en oppgang på 73 tilfeller. Snittalderen på dem som har testet positivt er 48 år, og kjønnsmessig er det helt likt fordelt.

Per 1. påskedag klokka 15:00 var 127.304 nordmenn testet for covid-19.

Powered by Labrador CMS