— Vi håper at det vi har gjort i dag er til trøst, styrke og motivasjon for alle som har kjent på uro og redsel, sier Oslo prides leder Dan Bjørke.

Det skeive miljøet etter PST-møte: – Vi opplever at de har forståelse for frustrasjonen

Torsdag morgen møtte PST det skeive miljøet for å gjenreise tilliten etter skytingen i Oslo i fjor sommer. Etter møtet er de fortsatt avventende.

Publisert

Etter at det ble kjent at PST visste om mulige planer om et terrorangrep i Skandinavia i sommer, har tilliten til PST har vært svekket i det skeive miljøet. Torsdag møtte PST-sjef Beate Gangås Oslo Pride til et møte torsdag for å gjenreise tilliten, skriver VG.

Dan Bjørke, som er leder for Oslo Pride, sa i forkant av møtet at han var glad for at PST har tatt initiativ til et møte. De overleverte 19 spørsmål som de forventer at PST prioriterer å svare på i den nærmeste fremtid.

Etter møtet er han fortsatt avventende.

Krever ærlige svar

– Vi opplever at PST har forståelse for den frustrasjonen. Det vi er fornøyde med er at PST tar et initiativ til et møte og signaliserer at de vil ha et tettere dialog fremover, sier Bjørke til Aftenposten.

Bjørke har også bedt organisasjonen om ærlige svar på hva PST ser de burde gjort annerledes i forkant av skytingen natt til 25. juni i fjor.

Tidligere denne måneden ble det kjent at E-tjenesten og PST var kjent med at det var planlagt et terrorangrep i Skandinavia i forkant av angrepet mot London pub i Oslo 25. juni i fjor. To personer ble drept og mer enn 20 såret i skytingen.

Powered by Labrador CMS