To barnehager ved Ullevål sykehus ble sterkt skadet i brann natt til søndag.

Hverdagen til 120 barnehagebarn ved Ullevål sykehus er reddet. Får midlertidig plass i andre barnehager på sykehusområdet

— Vi håper snart også å ha en mer permanent løsning på plass, sier daglig leder i barnehagestiftelsen Kanvas Robert Ullmann.

Publisert

Etter brannen i to ansattbarnehager ved Ullevål sykehus natt til søndag, har ledelsen i Kanvas-barnehagene jobbet på spreng med å finne midlertidig plasser til de 120 barna som ble rammet.

Onsdag ettermiddag lykkes de med å finne en løsning, og fra i dag kan barna gjenoppta sin barnehagehverdag som midlertidige gjester i en av de fem andre barnehagene på sykehusområdet.

— De fem barnehagene tilpasser barnehagedriften sin slik at de midlertidig kan romme barn og ansatte fra Veslefrikk og Lønnebakken. Dette er vi veldig glade for å ha fått til, sier daglig leder i barnehagestiftelsen Kanvas, Robert Ullmann, i en pressemelding.

Fortsetter driften neste år

Under brannen ble barnehagens hovedbygg totalskadet, mens de to fløybyggene ifølge brannvesenet kan reddes. Likevel har barnehageeieren besluttet å stenge de to barnehagene helt.

I arbeidet med å planlegge barnehagehverdagen etter sommerferien er arbeidet med å finne mer langvarige erstatningslokaler for de berørte barna godt i gang.

Nye lokaler fra høsten

— Det ser ut til at vi nærmer oss en løsning som vi tror både barn, foreldre og ansatte kommer til å bli godt fornøyd med, sier Ullmann.

Og bekymrede foreldre trenger ikke være redd for at de skal stå uten barnehageplass for poden fra høsten av.

— Både Veslefrikk og Lønnebakken vil fortsatt være i drift neste år, men i nye lokaler, og alle som har plass i en av disse to barnehagene kan være sikre på at de fortsatt har et barnehagetilbud fra høsten, forsikrer den daglige lederen.

Powered by Labrador CMS