Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017. Hanna Marcussen i debatt før votering på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel.

Byrådet i Oslo reagerer på Bane Nors tog-utsettelse: – Uakseptabel oppførsel

Oslo kommune reagerer kraftig og går til frontalangrep på Bane Nor etter at de nå utsetter en utbygging i Oslo.

Publisert

Torsdag kom nyheten om at Bane Nor utsetter togutbyggingen mellom Oslo S og Bryn i fem år.

Det synes byrådet i Oslo er uakseptabelt, og anklager Bane Nor for å holde byrådet for narr.

— Det kom som et sjokk at Bane Nor nå utsetter planene i fem år. Bane Nor har presset Oslo kommune til å hastebehandle togutbygging i Brynsbakken, for så å kaste kortene få måneder senere. Dette er uakseptabel oppførsel, ikke minst overfor beboerne i bydel Gamle Oslo, skriver byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen i en pressemelding.

Forventer at det ryddes opp

— Dette er uholdbart. Her har Oslo strukket seg langt og gjort det vi kan for å få planen gjennom i tide, tilsynelatende til ingen nytte. At det kom klager på planen bør ikke komme overraskende på Bane Nor, og det forventet jeg at de hadde tatt høyde for, skriver Marcussen.

Utbyggingen innebærer blant annet at flere verneverdige hus på Vålerenga må rives.

— Jeg forventer at det ryddes opp og vil be om et møte med Bane Nors ledelse. Bane Nor må følge opp bystyrets vedtak, særlig å vurdere alternative lokkløsninger. At vi har et velfungerende togtilbud i Oslo-området, er helt avgjørende om vi skal nå klimamålene, sier Marcussen.

Utsetter i fem år

Bane Nor skriver følgende i en pressemelding, om hvorfor arbeidet starter i 2027.:

«Opprinnelig var det planlagt byggestart i 2022. Årsaken til utsettelsen er at den endelige behandlingen av planen ikke er ferdig. Dermed må hele utbyggingen utsettes til etter at nytt digitalt signalanlegg på Oslo S er på plass, fordi arbeidene ikke kan skje samtidig.»

Powered by Labrador CMS