Slik ser det ut på Jordal-tomta i dag. Skjermbilde fra webkamera: NCC

Nye Jordal Amfi er ikke i rute

Publisert

— Vi fikk en forsinket oppstart, og vi jobber fremdeles med å ta dette igjen, sier Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo.

For en måned siden kom nyheten om at storprosjektet Nye Jordal Amfi vil kunne bli forsinket. Det er Hovinbekken som utgjør problemet. VårtOslo har kikket litt nærmere på saken.

Nye Jordal Amfi

  • Amfiet skal ha plass til 5500 tilskuere, fordelt på 22 rader over fire plan.
  • Isflaten får NHL-størrelse 60 x 26 meter.
  • Totalentreprenør er NCC Norge AS.
  • Arbeidet på Jordal kan du følge minutt-for-minutt via webkamera.

— Grunnarbeidene pågår, men vi er fremdeles i en dialog med entreprenør for å finne løsninger og for å kunne hente inn den tiden vi har mista, forteller Grimsby.

Kultur- og Idrettsbygg Oslo KF bygger, eier, leier ut, vedlikeholder og forvalter kultur- og idrettsbygg i Oslo. Blant eiendommene er Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislett stadion, Vigeland-museet og Jordal Amfi.

— Våre kalkyler og kostnadsberegninger er basert på at vi skal bygge og levere selve hallen, og et lite uteområde rundt hallen, sier direktøren.

Slik kan det bli! Foto: Hille Melbye Arkitekter/ Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Hovinbekken til besvær

Samtidig skal bymiljøetaten, i samarbeid med vann- og avløpsetaten, jobbe med det større grønne området rundt hallen og løfte frem Hovinbekken.

Deler av vannet i Hovinbekken skal altså ledes opp i dagen. Men på grunn av til tider stor vannføring, må deler av vannet også fremdeles ledes i en kulvert under hallen. Dette skal forhindre at vannspeilet, som skal bygges som en del av området som ikke tilhører selve hallen, ikke oversvømmes.

Delen av bekken, som skal ledes i kulvert, har imidlertid vist seg å ligge noe høyere enn antatt, noe som har forsinket arbeidene.

— Vi har måttet bruke noe mer tid for å finne gode løsninger, slik at vi sikrer gjennomføringen av arbeidene med bekken på en god måte, sier Grimsby.

1. september 2018 er datoen

Hallen skal være klar til bruk ved seriestart neste år. Men hvordan blir dette for Vålerenga, som starter sesongen mye tidligere enn selve seriestarten?

— Det som er den opprinnelige planen vår er jo at hallen skal stå klar til bruk høsten 2018. Akkurat hvordan Vålerenga har planlagt for det kjenner jeg ikke til.

Hva om datoen 1. september 2018 ryker? Vi kontaktet Vålerenga Ishockey.

— Seriestart vil være midten av september, men vi har beregnet å spille borte først, slik at vi får tid til siste forberedelser. Tilgang til hallen vil vi sikkert få i god tid før dette, sier daglig leder i Vålerenga Ishockey, Gunnar Thøgersen, til Vårt Oslo.

— Det er også mulig å spille noen flere kamper på Furuset Forum hvis dette må til, men det tror jeg ikke blir en nødvendighet.

— Veldig godt å være i gang

Grimsby forsikrer at de i høyeste grad står på for å komme i mål innen fristen.

— Vi har jo som mål at hallen skal stå klar 1. september, og vi forsøker å finne løsninger sammen med entreprenør, for å ta igjen tapt tid.

Så da får vi håpe at Vålerenga Ishockey kan ta i bruk Nye Jordal Amfi til sin første hjemmekamp i GET-ligaen, sesongen 2018/2019.

Foto: Hille Melbye Arkitekter/ Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Powered by Labrador CMS