Flere biler ble påtent i Sørligata på Enerhaugen 26. august 2022. Brannen spredde seg til en bygning på stedet, men ble raskt slukket.

Fem biler totalskadet og flere leiligheter ubeboelige etter Tøyen-brann – nå er to dømt til flere år i fengsel

85 personer måtte evakueres da biler og bygningen i Sørligata 8 sto i flammer i slutten av august 2022. Nå er to personer dømt til fengsel etter brannen.

Publisert

Det er Oslo politidistrikt, som har etterforsket saken, som opplyser i en pressemelding at det foreligger dom i straffesak i tilknytning til en brann på Tøyen sommeren 2022. 

85 beboere måtte evakueres da bygningen i Sørligata 8 på Tøyen tok fyr og fikk omfattende skader. Flere leiligheter ble ubeboelige og fem biler ble totalskadet,

Nå er to personer dømt til fengselsstraff av i Oslo tingrett.

Den ene av de to tiltalte er dømt til fengsel i 3 år og 6 måneder, den andre tiltalte er dømt til fengsel i 4 år og 1 måned. Begge er dømt for overtredelse av straffeloven § 355 Fremkalling av fare for allmennheten.

Oslo statsadvokatembete tok ut tiltale i saken i juni i fjor, og hovedforhandling i saken ble gjennomført i Oslo tingrett i desember. Aktor i saken var statsadvokat Asbjørg Lykkjen.

Powered by Labrador CMS