Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fotografert under en markering på Eidsvolls plass mot muslimhat og terror. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Raymond Johansen advarer mot borgerlig eksperiment med FNB og Frp i Oslo

� Arbeiderpartiet går til valg på å fortsette dagens samarbeid med SV og MDG. Høyre åpner for å samarbeide med bompengepartiet FNB. Det er uaktuelt for Arbeiderpartiet, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Publisert

I en siste appell til velgerne før stemmelokalene i Oslo åpnet klokken 13 søndag, gikk byrådsleder Raymond Johansen ut med 10 valgløfter til velgerne.

—  Folk merker at det skjer noe i Oslo og at politikken vår virker. Vi bygger et nytt og klimavennlig Oslo, og en by der vi stiller mer opp for hverandre og der forskjellene mellom folk blir mindre. Vårt avtrykk er dessuten mindre privatisering av velferden, men samtidig mer verdiskaping i næringslivet, sier Johansen.

— Ett nytt sykehjemsrom hver dag

Byrådslederen kjemper for fire nye år som Oslos mektigste politiker. Og søndag, før valglokalene åpnet, gikk Raymond Johansen og Ap ut med konkrete løfter om hva de lover frem til 2023:

— Solcellepanel på taket til alle 1.300 kommunale bygninger

— 1.000 nye barnehagelærere og barne- og ungdomsarbeidere i Oslobarnehagen innen         2023

— Gratis skolemat for alle 80.000 elever i Osloskolen hver dag innen 2023

— Bygge et nytt sykehjemsrom hver dag gjennom hele bystyreperioden 2023

— Sette spaden i jorda for ny T-banetunnel gjennom sentrum og flere kollektivavganger innen 2023

— 4.000 sommerjobber for ungdom innen 2023

— Flere heltidsjobber i Oslo kommune, spesielt i helse- og omsorgssektoren

— Åpne Oslos første nye bad på 30 år

— Gi eldre over 67 år i Oslo et eget busstilbud ved siden av det ordinære busstilbudet

— Ny boligpolitikk med nye veier inn i boligmarkedet, blant annet leie-til-eie-løsninger

— Nye sykehjem skal være hjem

— Oslo får 50.000 flere eldre de neste 20 årene. Nå handler eldreomsorgen om å bygge ut og satse. De nye sykehjemmene skal være hjem, ikke institusjoner. Vi planlegger dem ut fra de hjemmene våre eldre kommer fra, slik at beboerne kan fortsette å leve så likt som de er vant til. Hverdagslivet skal få fortsette, selv om helsa skranter. Alle sykehjemsrom i Oslo kommune skal være enerom med eget bad og toalett, sier Raymond Johansen.

Vil ha fire nye år som byrådsleder: Raymond Johansen (Ap) sammen med Inga Marte Thorkildsen (SV) med MDGs Lan Marie Berg (delvis skjult) under lansering av Oslos nye klimastrategi. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Oslos byrådsleder de siste fire årene mener det kan oppstå kaos på borgerlig side dersom Høyre, Venstre og KrF tvinges til samarbeid med bompengepartiet FNB og Frp i bystyret.

— Ved å stemme Arbeiderpartiet velger du trygg økonomisk styring, ikke et borgerlig eksperiment med bompengepartiet FNB og Frp, sier Raymond Johansen.

Ap marginalt frem på måling

I en måling utført for TV2, og som ble publisert lørdag kveld, går Ap frem 0,8 prosentpoeng. Men oppslutningen er nede på 22,8 prosent. Dersom det blir valgresultatet gjør Ap sitt dårligste Oslo-valg noensinne. Derfor forsøker Raymond Johansen helt til siste slutt å mobilisere Ap-velgere.

— Innen 2030 skal vi bli verdens første klimanøytrale storby, og vinner vi valget vil alt handle om hvordan vi kan redusere klimagassutslippene og gjøre det lett for folk å ta klimasmarte valg, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS