Leder i dyrevernorganisasjonen NOAH,  Siri Martinsen, holder appell foran Stortinget under lørdagens demonstrasjon for å bevare ulv og andre rovdyr i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Leder i dyrevernorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, holder appell foran Stortinget under lørdagens demonstrasjon for å bevare ulv og andre rovdyr i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Rovdyr i papp foran Stortinget da ulvetilhengere demonstrerte i Oslo

� Truede dyr trenger bedre vern over hele verden. Norge er nå et dårlig eksempel for andre land, sier leder Siri Martinsen i NOAH. Organisasjonen samlet ulvetilhengere foran Stortinget lørdag ettermiddag.

Publisert

NOAH, organisasjonen for dyrs rettigheter, hadde i forkant av lørdagens demonstrasjon mobilisert kraftig via sosiale medier. Over 8.500 personer hadde på forhånd meldt interesse for å møte opp foran Stortinget og gi sin støtte til ulven i norsk fauna.

Og rundt 2.700 personer hadde meldt fra på Facebook at de ville delta i demonstrasjonen foran nasjonalforsamlingen. Ut fra bildene kan det se ut til at det er mellom to og tre tusen tilstede i ulvedemonstrasjonen.

Demonstrerte flere steder

Men i en epost til VårtOslo hevder arrangøren at det var langt flere tilstede.

— Vi talte cirka 6.000 på stortingsplassen. Og fordeling av folk ut mot kantene av plassen på denne markeringen viser minst like stort oppmøte som på tirsdag, hevder presse- og informasjonssekretær Rebecca Perez.

Mange møtte opp foran Stortinget for å demonstrere for å bevare ulv og andre rovdyr i Norge lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Mange møtte opp foran Stortinget for å demonstrere for å bevare ulv og andre rovdyr i Norge lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bilder viser imidlertid færre demonstranter enn da ulvemotstanderne gikk i fakkeltog mot regjeringens rovdyrpolitikk tidligere i uka. Da samlet omlag 10.000 mennesker seg for å demonstrere mot ulv.

Men NOAH og ulvetilhengerne har mobilisert støtte-demonstrasjoner også fem andre steder i landet. Det betyr at det tilsammen er langt flere som har demonstrert enn de som møtte opp i Oslo.

Ved en scene foran Løvebakken hadde NOAH stilt opp pappfigurer av ulver i naturtro størrelse.

De frammøtte hadde en rekke bannere og plakater med påskriften «La dem leve», «Stopp utryddingspolitikken», «En del av Norge» og «Livet er for alle».

— Truede dyr trenger bedre vern over hele verden. Norge er nå et dårlig eksempel for andre land, sier leder Siri Martinsen i NOAH.

Powered by Labrador CMS