Vålerengas Victoria Ludvigsen fyrer løs og blir matchvinner i bortekampen mot Fart. Foto: Kjetil Hope

Vålerengas damer fester grep om seriesølvet

Med borteseier mot Innlandets eneste topplag for damer, Fart fra Vang, er Vålerengas jenter enda ett steg nærmere seriesølv.

Publisert

Men det er ikke bare edelt metall som er viktig for Vålerengas damer i serieinnspurten. En sølvplass medfører også kvalifisering til mesterligaspill.

Derfor var kampen mot bunnlaget Fart fra Vang og Hamar viktig for VIF. Med seier og tre poeng ville østkantlaget rykke atskillig nærmere drømmen om spill i Europa.

VIF rykket fra konkurrenter

Fart har aldri slått Vålerenga på hjemmebane i Toppserien, og ligger helt sist på tabellen med 7 poeng. Sist lagene møttes vant VIF komfortabelt 4-0 på hjemmebane.

Statistikken endret seg heller ikke i dag. Etter 16 minutter spilt kom kampens første og eneste mål da Victoria Ludvigsen satt 1–0 for topplaget.

Vålerengas Victoria Ludvigsen nesten gjennom alene mot Fart-forsvaret. En sølvplass medfører også kvalifisering til mesterligaspill. Foto: Kjetil Hope

To viktige kamper gjenstår

Samtidig som Vålerenga kapret tre poeng på Hedmark, rotet den argeste konkurrenten om sølvmedalje, Sandviken, bort tre poeng. Hordalendingene tapte 3-2 borte mot Avaldsnes. Dermed har VIF et forsprang på fire poeng ned til Klepp og Sandviken med kun to serierunder igjen.

Vålerengas Ajara Njoya prlver seg mot Farts keeper. Men det ble med 1-0 til VIF over hedmarkslaget. Foto: Kjetil Hope

Seriegullet ser ut til å havne på Åråsen. LSK leder Toppserien med seks poeng, og har i tillegg én kamp til gode på lagene bak.

I de to siste seriekampene møter Vålerenga Avaldsnes hjemme, før Arna Bjørnar venter borte i den siste kampen.

Powered by Labrador CMS