Tore Fredriksen tar over som ny toppsjef for det skandalerammede, kommunale foretaket Omsorgsbygg i Oslo. Foto: NTB

Skandalerammede Omsorgsbygg får ny toppsjef. Hentes fra annet kommunalt foretak

Omsorgsbygg-direktør Per Morten Johansen måtte til slutt gå av etter avsløringene om at han ansatte sin egen datter, svigersønn og forlover i det kommunalt eide foretaket. Nå er Johansens arvtaker som toppsjef i Omsorgsbygg klar.

Publisert

Tore Fredriksen er fra 1. desember konstituert administrerende direktør i OmsorgsbyggOslo. Han tar over etter Per Morten Johansen, som nylig gikk av, skriver NTB.

Fredriksen kommer fra stillingen som eiendomsdirektør i Undervisningsbygg, og han har lang erfaring fra eiendomsbransjen og Oslo kommune.

Boligbygg eies av Oslo kommune og er en av landets største eiendomsforvaltere med over 1.4 milliarder kroner i driftsinntekter i fjor. Det kommunale foretaket har omlag 200 ansatte.

Kommunerevisjonen slo i en gransking fast at foretakets administrerende direktør, Per Morten Johansen, brøt habilitetsregler og regler om lønnsfastsettelse, etter at datteren, svigersønnen og forloveren fikk jobb i Omsorgsbygg.

Per Morten Johansens avgang skjedde etter at det ble kjent, først gjennom gjennom varsler til Dagbladet og fire bystyrepolitikere, og deretter gjennom en egen kommunal gransking, at Johansen hadde brutt habilitetsregler da han ansatte sin egen datter, hennes samboer og sin egen forlover i kommunalt eide Omsorgbygg.

Beholder millionlønn selv om han måtte gå

— Per Morten Johansen ba om samtaler med styret. Denne dialogen er nå sluttført og det er inngått en avtale. Fra nyttår vil Johansen etter nærmere avtale få nye oppgaver i Oslo kommune. Nytt arbeidssted vil bli avklart innen 1. januar 2019, skrev Omsorgsbygg i en pressemelding 5. november.

Oslo kommune har inngått en avtale med Omsorgsbygg avgåtte toppsjef, Per Morten Johansen. Det betyr at Johansen beholder millionlønn fra kommunen. Foto: Omsorgsbygg

VårtOslo vet at Per Morten Johansen har en lønnsavtale der han som toppsjef for Omsorgsbygg i fjor hevet en lønn på over 1.4 millioner kroner. Når han omplasseres innad i Oslo kommune, mister han trolig det personlige tillegget og ender på en lønn på drøyt 1.1 millioner kroner.

Korrupsjonsrammede Undervisningsbygg

Den nye toppsjefen i Omsorgbygg, Tore Fredriksen, kommer fra en annen kommunal foretaksgigant i Oslo, Undervisningsbygg. Heller ikke Undervisningsbygg har vært skånet for skandaler. Men korrupsjonsskandalen er fra før Fredriksens tid i det kommunalt eide foretaket.

I september 2006 ble det avdekket at eiendomssjef Frank Murud i kommunalt eide Undervisningsbygg i årene fra 2003 til 2006 hadde underslått 89,5 millioner kroner fra Oslo kommune. I årene 1999 til 2003 tappet han i tillegg eiendomsforvaltningsselskapet Neas AS for 9,2 millioner kroner ved hjelp av fiktiv fakturering.

Frank Murud har erkjente begge forholdene, og ble i 2007 dømt til sju års fengsel og inndragning av 112 millioner kroner.

Omsorgsbyggs nye toppsjef, Tore Fredriksen, var ikke ansatt i Undervisningsbygg da det kommunale foretaket ble rystet av korrupsjonsskandalen. Fredriksen ble ansatt som eiendomsdirektør etter korrupsjonssaken.

Ville ha leder med kommunal erfaring

Kari Andreassen er ny styreleder i Omsorgsbygg. Foto: Oslo kommune

Den nye styrelederen i Omsorgsbygg, Kari Andreassen, sier i en pressemelding tirsdag at hun la vekt på å finne en erfaren leder med tilstrekkelig kommunal erfaring og variert bransjeerfaring for å lede etaten stødig videre.

– Jeg har vært i Undervisningsbygg i åtte år nå som eiendomsdirektør og tenker at det kan være spennende og utfordrende å tre inn i en ny rolle for å bidra i en ekstraordinær tid for Omsorgsbygg. Jeg har lang ledererfaring og god bransjekunnskap og ser fram til å samarbeide med alle de dyktige folkene i Omsorgsbygg, sier Tore Fredriksen.

Powered by Labrador CMS