Regjeringen kom tirsdag med tiltak for å hjelpe Ruter og andre kollektivselskap gjennom koronakrisen.

Krisepakke for kollektivtransport redder Ruter i ukene framover

Kollektivselskapene sliter etter store fall i billettinntektene. Regjeringen gir nå én milliard kroner for å opprettholde tilbudet.

Publisert

Lørdag kunne VårtOslo melde at pengesekken til kollektivselskapet Ruter snart er tom. De siste to ukene har det vært en enorm nedgang i antall påstigninger i kollektivtrafikken. Nedgangen i antallet passasjerer, som følge av koronakrisen, har ført til et inntektstap på 74 prosent de siste ukene.

— Ruter vil ikke kunne opprettholde sine kontraktsforpliktelser med operatørene dersom dette vedvarer og inntektstapet ikke kompenseres, står det i notatet, som VårtOslo omtalte, fra finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG)

Tirsdag formiddag la regjeringen fram en tiltakspakke for blant annet å hjelpe kollektivselskapene gjennom koronakrisen.

Kortsiktig hjelp

Tirsdagens krisehjelp er en velkommen innsprøyting for kollektivselskapet, men vil ikke hjelpe mye om krisen drar ut i tid.

— Beløpet hjelper oss bare i noen uker. Det ligger an til at kassa er tom kort tid etter påske, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Arild Hermstad (MDG), til NTB etter at regjeringens tiltakspakke ble lagt fram.

Hermstad og NHO krever nå mer omfattende tiltak for å redde kollektivselskapene om krisen blir langvarig.

Powered by Labrador CMS