Kongsveien prioriteres for syklister i rushtiden fremover.

Kongsveien stenges for gjennomfartstrafikk i rushtiden

Om to uker er det trolig slutt på gjennomgangstrafikk i Kongsveien i rushtiden. Stengingen er et strakstiltak for å bedre trafikksikkerheten for syklister og gående

Publisert

Kongsveien rushtidsstenges fra rundkjøringen i Mosseveien til Heiasvingen i begge retninger, både morgen og ettermiddag.

— Høyst sannsynlig skjer dette fra mandag 22. juni, opplyser pressekontakt i bymiljøetaten, Bjørnar Sølvik-Jensen, i pressemeldingen.

— Ubehagelig for syklister

Tiltaket er et forsøk på å skape bedre trafikksikkerhet for syklister i den trafikkerte veien.

— Dette er et strakstiltak for syklister i koronatiden, som jeg er veldig glad for at vi får på plass. Vi har fått veldig mange tilbakemeldinger på at særlig Kongsveien er ubehagelig for syklister, og dette prøver vi nå å gjøre noe med, sier byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad.

Trafikkfarlig

Kongsveien er en hovedåre for både syklister og bilister fra Nordstrandsplatået til sentrum. Veien er smal med et veldig smalt fortau på vestsiden. Det er lite eller ingen sidearealer. Dette skaper trafikkfarlige situasjoner mellom syklende og andre trafikanter.

Bymiljøetaten vil overvåke utviklingen av fremkommeligheten og trafikksituasjonen, og fortløpende vurdere virkningene av tiltaket.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS