Politiet ber om at Zaniar Matapours varetektsfengsling forlenges med fire nye uker, opplyser politiadvokat Børge Enoksen
Politiet ber om at Zaniar Matapours varetektsfengsling forlenges med fire nye uker, opplyser politiadvokat Børge Enoksen

Politiet ber om fire nye ukers varetekt for terrorsiktede Matapour

43-åringens nåværende fengslingsperiode utløper mandag, og fengslingsmøtet vil bli holdt som kontorforretning, det vil si at partene ikke fysisk møter opp i retten.

Publisert

Politiet vil be om at Matapour fengsles i fire nye uker, med brev- og besøksforbud, opplyser politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt.

Matapour er siktet for terrorskyting utenfor to utesteder i Oslo natt til 25. juni, der to menn ble drept og mange personer ble såret. Han satt varetektsfengslet i full isolasjon fram til fengslingsmøtet i forrige måned, da isolasjonen ble opphevet. Også medieforbundet ble opphevet.

Nekter avhør

I forkant av det forrige fengslingsmøtet ba politiet om forlengelse på åtte uker, men gikk med på kun fire uker ved at fengslingsmøtet ble behandlet som kontorforretning.

Zaniar Matapour er en av totalt fire personer som er siktet i forbindelse med terrorskytingen i Oslo. To andre menn er pågrepet og siktet for medvirkning. Samtidig har politiet også siktet Arfan Bhatti, som er internasjonalt etterlyst for medvirkning til terrorhandling.

De pågrepne, inkludert Matapour, har så langt nektet å la seg avhøre av etterforskere fra politiet.

Powered by Labrador CMS