Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) var fortsatt optimist da han ankom Arbeiderpartiets valgvake mandag kveld.

– Jeg skal sove rolig ved siden av kona mi, så blir det vareopptelling i morra

Selv om det foreløpig ligger an til borgerlig valgseier i Oslo mandag kveld, vil ikke den sittende byrådslederen erkjenne valgnederlag foreløpig.

Publisert

Valgkvelden ble en nedtur for byrådsleder Raymond Johansen og det rødgrønne byrådet. Slik det ser ut like før midnatt, er det trolig at det kan ligge an til et byrådsskifte etter åtte år med et Ap/MDG/SV-byråd. 

– Vi kan ha mange spennende timer foran oss, men ting ser krevende ut, sier byrådsleder Johansen rett før midnatt.

– Skal være rause og inkluderende

Tross et svakt valg, er byrådslederen svært fornøyd med valgkampen.

– I sommer hadde vi målinger som viste en mulighet for et mye dårligere valgresultat enn det vi nå ser ut til å få. Arbeiderpartiet har klart å gjennomføre en veldig bra valgkamp, mener byrådslederen.

Han mener noe av den store forskjellen mellom dagens byråd og et mulig borgerlig byråd er merkbart.

– Vi skal være en raus og inkluderende by. Det ivaretar vi best ved et rødgrønt byråd, konkluderte han i sin tale.

– Vareopptelling i morra

Selv om det foreløpig ligger an til borgerlig valgseier i Oslo, vil ikke den sittende byrådslederen erkjenne valgnederlag foreløpig.

– Jeg skal sove rolig ved siden av kona mi, og det blir deilig å komme hjem, så blir det vareopptelling i morra, sa Johansen på vei ned fra talerstolen, ifølge NTB.

Med 60,3 prosent av stemmene telt opp får Ap i Oslo 18 prosents oppslutning og går tilbake 2 prosentpoeng. Høyre ser ut til å gjøre et knallvalg med 34,7 prosent av stemmene, hele 9,3 prosentpoeng opp fra forrige valg. Samlet ligger den rødgrønne blokken an til å ta 27 mandater, mens de borgerlige har 31.

Powered by Labrador CMS