Aps ordførerkandidat, Rina Mariann Hansen, vil mandag kveld ikke gi opp håpet om fortsatt rødgrønt byråd i hovedstaden.

– Dette blir en lang kveld og natt

De rødgrønne partiene i hovedstaden kan miste dagens flertall og dermed byrådsmakta. – Vi er fortsatt optimister, sier ordførerkandidat og nåværende næringsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Publisert

På forhånd var Arbeiderpartiet utnevnt til den store valgtaperen i årets kommunevalg. Da de første valgdagsmålingene ble offentliggjort rett etter klokken 21.00 mandag kveld, var det klart at partiet fikk et tilbakeslag også i hovedstaden.

Da byrådsleder Raymond Johansen entret talestolen til stående applaus vel et kvarter før valgdagsmålingene forelå var entusiasmen og optimismen fortsatt stor på valgvaka i Folkets Hus.

– Uansett kveldens utfall er det ingen tvil om at dere alle har utørt en strålende valgkamp, sa Johansen til de frammøtte partimedlemmene.

Foreløpig borgerlig flertall

Da første valgdagsmåling, som viste nedgang for Arbeiderpartiet både i hovedstaden og på landsbasis, var likevel stemningen blant de frammøtte på Folkets Hus god.

Tallenes klare tale vister at Arbeiderpartiet i Oslo går tilbake med 2,2 prosentpoeng, som er lavere enn på landsbasis, men likevel ser det i skrivende stund ut til at det rødgrønne byrådet kan ryke etter at et Krf på vippen, høyst sannsynlig vil sørge for byrådsskifte.

– Fryktelig spennende

– Akkurat nå tør jeg ikke spå noen ting. Dette blir fryktelig spennende, og en lang kveld og natt, sier byråd og Arbeiderpartiets ordførerkandidat Rina Mariann Hansen til VårtOslo.

Raymond Johansen viste seg på talerstolen kun kort tid før første valgprognose ble lagt frem.

Hun er på ingen måte sikker på om avgjørelsen om hvem som kommer til å danne byens neste byråd vil bli klar i løpet av kvelden eller natta.

– Jeg er fortsatt optimist. Det kan godt hende det vil ta tid før vi vet hvem som skal styre byen de neste fire årene, understreker hun.

Powered by Labrador CMS