KrFs Øyvind Håbrekke (t.v.), Venstres Hallstein Bjercke, Høyres Anne Lindboe og Eirik Lae Solberg, og Frps Magnus Birkelund stilte med samlet borgerlig front for å møte pressen da samarbeidsavtalen partiene imellom ble lagt frem tirsdag morgen.

– Med stor spenning, ydmykhet, glede og alvor at jeg blir Oslos neste ordfører

– Oslo er en helt fantastisk liten by, sa den påtroppende ordføreren, Anne Lindboe (H), om vervet hun nå inntar.

Publisert

Tirsdag morgen stilte Høyres påtroppende byrådsleder, Eirik Lae Solberg, og påtroppende ordfører, Anne Lindboe, med Venstres Hallstein Bjercke, flankert av samarbeidspartnerne i Kristelig Folkeparti, ved Øyvind Håbrekke, og Fremskrittspartiet, ved Magnus Birkelund, for å møte pressen.

Sammen la de frem samarbeidsavtalen for det nye byrådet, som vil bestå av Høyre og Venstre, i samarbeid med KrF og Frp.

– Denne avtalen sikrer at alle fire partier har gode arbeidsbetingelser. Jeg er også glad for at avtalen innebærer at Oslos neste ordfører blir Anne Lindboe, sa påtroppende byrådsleder Eirik Lae Solberg (H).

– Lov å «være seg sjæl»

– Det er med stor spenning, ydmykhet, glede og alvor at jeg blir Oslos neste ordfører. Oslo er en helt fantastisk liten by, sa den påtroppende ordføreren om vervet hun nå inntar. 

Lindboe fortsatte videre med å si at Oslo er en by for alle der man har lov til å «være seg sjæl», ifølge hovedstadens neste ordfører. 

«Wingwoman» fra Frp

Samtidig påpekte Lindboe at mange står på utsiden i Oslo, blant annet gjennom at for mange barn ikke får være med å spille organisert fotball fordi foreldrene ikke har råd til å betale regningen.

Det var brede smil om munnen på denne trioen, Venstres Hallstein Bjercke (t.v.), Høyres påtroppende ordfører, Anne Lindboe, og Høyres påtroppende byrådsleder, Eirik Lae Solberg.

Dette er blant det den nye ordføreren, som er barnelege og tidligere barneombud, ser frem til å ta tak i, ifølge henne selv med en «fantastisk gjeng» og Frps Julianne Ofstad, som blir varaordfører, som «wingwoman».

Reduserer antallet

Antallet heltidspolitikere reduseres fra tolv til elleve. Det skal prioriteres hardt på flere områder, påpekte den påtroppende byrådslederen, Eirik Lae Solberg, som under pressekonferansen svarte bekreftende på at dette også vil reflekteres når det nye byrådet presenteres.

Dette betyr etter alle solemerker at det ligger an til at antallet byråder blir færre enn i det rødgrønne byrådet som nå går av.

Venstre leder byutvikling

Høyre får lederen av finansutvalget, i tillegg til ordføreren, mens Venstre får lederen av byutviklingsutvalget.

Frp får lederen av helse- og sosialutvalget, i tillegg til varaordføreren, samt nestlederen av byutviklingsutvalget, mens KrF får nestlederen i kultur- og utdanningsutvalget.

Powered by Labrador CMS