Kampen park har vært åsted for flere seksualoverfall den siste tiden.

Mann i 20-årene siktet for to overfall i Kampen park: – Han ble gjenkjent av en politimann

Politiet pågrep mandag en mann i 20-årene de mener står bak to overfall av kvinner i Kampen park. – Han ble gjenkjent av en politimann, forteller etterforskningsleder Ann Kristin Grosberghaugen.

Publisert

Mannen, som ble pågrepet ved Ullevål stadion mandag etter at en politimann mente å gjenkjenne han fra overvåkningsbilder i forbindelse med overfallene, er nå siktet for en voldtekt uten samleie og et voldtektsforsøk.

De to hendelsene fant sted i Kampen park onsdag i forrige uke og den 12. juni.

Frykter flere seksuallovbrytere

Siden han ble arrestert mandag har mannen sittet i avhør med politiet. Disse vil også fortsette utover dagen i dag.

– Jeg ønsker ikke gå inn på forklaringen hans nå, sier leder for etterforskningsseksjon for seksuallovbrudd, Ann Kristin Grosberghaugen til VårtOslo.

Seksjonsleder for etterforskning av seksuallovbrudd i Osøo politidistrikt, Ann Kristin Grosberghaugen.

Det har de siste ukene vært flere overfall av kvinner av seksuell karakter øst i byen. Før mandagens pågripelse hadde politiet allerede pågrepet en mann for flere tilfeller av blotting og uønsket seksuell oppførsel. 

Politiet undersøker også om vedkommende, som for øyeblikket sitter varetektsfengslet, står bak ytterligere tre overfall mot kvinner tidligere denne måneden.

Etterlyser ny mann

I tillegg til tilfellene det nå er pågrepet menn for, skjedde det natt til søndag et nytt voldtektsforsøk. 

Åstedet denne gang var krysset Jens Bjelkes gate / Motzfeldts gate på Tøyen, og foreløpig er ikke mannen bak dette overfallet pågrepet.

Oslopolitiet etterlyser, i forbindelse med det siste overfallet, en mann med tykk genser som snakket østlandsdialekt. Gjerningspersonens etnisitet er ikke kjent for politiet.

Tips om hendelsen kan meldes til politiet på telefon 02800.

Powered by Labrador CMS