Studentsamskipnaden har signert kontrakt med NCC for byggingen av 209 nye studentboliger i Brenneriveien 11. Planen er å starte arbeidene på tomten i starten av mai.

Nå starter byggingen av studentboligene i Brenneriveien

Nå starter rivingen av det gamle forretningsbygget som står i Brenneriveien 11, og studentboligene skal etter planen stå ferdig i 2024.

Publisert

Boligtilbudet til studenter i bydel Grünerløkka skal styrkes. I dag signerte Studentsamskipnaden i Oslo kontrakten med NCC for byggingen av 209 nye studentboliger i Brenneriveien 11. Planen er å starte arbeidene på tomten i starten av mai.

Nå starter rivingen av det gamle forretningsbygget som står på tomten, og studentboligene skal etter planen stå ferdig i 2024.

– Brenneriveien vil bli den nederste av SiOs fire studentbyer ved Akerselva, i tillegg til populære Grünerløkka Studenthus, Bjølsen Studentby og Nydalen Studentby, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO.

Åpner opp tilgangen til Akerselva

Dette blir den første helt utslippsfrie byggeplassen for studentboliger i Oslo. Samtidig benyttes anledningen til å sørge for å åpne opp tilgangen til Akerselva for hele Oslos befolkning.

– Dette prosjektet vil gi en herlig visuell opplevelse knyttet til det grønne beltet langs Akerselva. Dette vil bli et gode for hele Oslo kommunes befolkning, og et nytt løft for bydel Grünerløkka, sier Johannessen.

209 singel- og parboliger

Studenthuset planlegges å inneholde 195 ettroms leiligheter og 14 toroms leiligheter. Bygget vil få tre takterrasser integrert på de skrå takflatene på bygget.

– Dette prosjektet imøtekommer studentenes ønske om singelbolig, men med muligheten til å treffe hverandre på campus, i byen og ved bruk av fellesarealer, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Eiendommen på Brenneriveien har gangavstand til flere av utdanningsinstitusjonene i Oslo.

Powered by Labrador CMS