Fra venstre: Gjøran Trondsen (prosjektleder Seby), Tom Törnquist (prosjektsjef vedlikehold SiO ), Stian Garberg (utbyggingssjef SiO), Lars Sikkeland (avdelingsleder Seby) og Birte Almeland (eiendomsdirektør SiO).

SiO rehabiliterer 164 studentboliger på Sogn

I august starter Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) rehabiliteringen av 164 studentboliger på ærverdige Sogn Studentby, som opprinnelig ble bygget til OL i 1952. Studentbyen har de siste årene fått en omfattende oppgradering, og nå skal ytterligere 164 boliger løftes til dagens standard.

Publisert

De 164 studentboligene består av 157 hybler i bofellesskap og syv parboliger, i stor grad med original planløsning. Bygget i Jon. P. Erliens vei er ett av to bygg som ble bygget for å være deltakerlandsby under OL i 1952, og er det på Byantikvarens «gule liste» med vernestatus grunnet høy kulturminneverdi.

Av den grunn har Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) kunnet søke støtte til rehabiliteringen. Prosjektet gjennomføres med tilskudd fra staten. Byggestart er august 2022, med planlagt ferdigstillelse i juli 2023.

Viktig tilskudd

— SiO skal fortsette å bygge nye og rehabilitere våre eldre studentboliger. Tilskuddet hjelper oss å holde leieprisene så lave som mulig også etter rehabiliteringen, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

— Valg av bærekraftige løsninger er viktig i alle våre byggeprosjekter, og det blir det lagt vekt på her også, sier Birte Almeland, eiendomsdirektør i SiO.

Prosjektet skal utføres av Seby AS, og kontrakten er en totalentreprise i samspill.

— Vi har erfaring med Seby fra flere store prosjekter, og ser frem til godt samarbeid om dette rehabiliteringsprosjektet, sier Birte Almeland, eiendomsdirektør i SiO.

Prosjektet

Prosjektet omfatter innvendig rehabilitering av 164 eksisterende boliger. I hovedsak betyr dette nye overflater, kjøkken og rehabilitering av bad i bofelleskap. Videre skal det etableres balansert ventilasjon og all teknisk infrastruktur i byggene skal skiftes ut.

Prosjektet har fokus på ombruk i prosjekteringsfasen og gjennomføres som fossilfri byggeplass. Å rehabilitere og ta vare på eksisterende studentboliger, er både bærekraftig og til stor glede for studentenes trivsel og bokvalitet.

— Valg av bærekraftige løsninger er viktig i alle våre byggeprosjekter, og det blir det lagt vekt på her også, sier Almeland.

Sogn fornyes

SiO har de seneste årene gjennomført en omfattende oppgradering av Sogn Studentby. Det er blant annet skapt sosiale møteplasser med oppholds- og aktivitetsområder både utendørs og innendørs.

I fjor høst åpnet SiO lesesaler, kollokvierom og aktivitetsrom i Det gule huset, våningshuset til gamle Vestre Sogn gård, i hjertet av studentbyen. Aktivitetshuset Amatøren gjenåpnet også i helt ny drakt

Powered by Labrador CMS