Rakel (t.h.) og Andrea, som jobber på Clas Ohlson i Torggata.
Rakel (t.h.) og Andrea, som jobber på Clas Ohlson i Torggata, sier de bør kjøpe noen brodder til seg selv før det blir helt utsolgt.

Salget av brodder har gått rett til himmels hos den svenske kjedens butikker i Oslo: – En ekstrem økning

– Nesten annenhver kunde spør etter brodder, sier Rakel og Andrea hos Clas Ohlson i Torggata. Det ekstreme salget av brodder startet allerede forrige uke. Etter siste varetelling i kjedens Oslo-butikker viste tallene en økning på vanvittige 700 prosent.

Publisert

– De er visst utsolgt for min størrelse. Kanskje jeg finner størrelse 36 et annet sted, sier en kunde hos Clas Ohlson i Torggata. 

Hun er en av mange som har tatt turen for å investere i et par brodder. Det har vært glatt i hovedstaden i dag.

 Salget av brodder har gått til himmels. Selv om både byråd, politi og Ruter oppfordret oslofolk om å holde seg til hjemmekontor i dag.

Venter høye salgstall

Det var glatt og vått på veiene flere steder i Oslo i dag. På Jernbanetorget var det mange som tok det litt ekstra forsiktig.
Det var glatt og vått på veiene flere steder i Oslo i dag. På Jernbanetorget var det mange som tok det litt ekstra forsiktig.

– Nesten annenhver kunde spør om brodder. Vi har noen igjen, men nå har vi ansatte også vurdert om vi burde kjøpe noen til oss selv før det blir helt utsolgt, sier Rakel og Andrea, som jobber på Clas Ohlson i Torggata.

Det er tydelig at det er den svenske kjeden Clas Ohlson som er blant de store på salg av brodder. I større grad enn ordinære skobutikker, der flere ofte ikke selger brodder. 

Clas Ohlson pressekontakt Anders Wahl
Anders Wahl forventer at mandagens salgstall vil være minst like høye som de var på lørdag.

Den svenske kjedens pressekontakt Anders Wahl, forteller at det siden lørdag har vært en eksplosiv økning i salg av brodder i Oslo.

– Det har vært en økning med 700 prosent på brodder i og 800 prosent på strøsand, kun for våre butikker i Oslo, sier han.

– Det var på lørdag vi telte sist, og tallene for i dag har ikke kommet inn enda, men det kommer garantert til å være høyt. Det er en ekstrem økning, sier Wahl.

– I dag har det gått fort unna

– Jeg tror folk kjøper brodder hos oss fordi det er veldig greie priser og solide produkter. Det er i alle fall populært, for i dag har det gått fort unna, forteller Liiban, som jobber på Oslo City-avdelingen.

Han sier salget begynte allerede forrige uke, da det var mye snø og mange innstillinger i kollektivtrafikken. Men i dag har det virkelig tatt av. 

Liiban, som jobber på Oslo City-avdelingen
Liiban jobber på Oslo City-avdelingen til Clas Ohlson. Han forventer at de blir utsolgt for brodder i løpet av dagen.

– Jeg har blitt spurt om brodder kanskje 10-15 ganger i løpet av den siste timen, og det kommer nok til å fortsette utover dagen. Jeg tror nok denne hylla og pallen bak meg kommer til å bli utsolgt ganske snart, sier butikkmedarbeideren.

Men til tross for at begge sentrumsbutikkene til den svenske kjeden forventer å bli utsolgt i løpet av dagen, forsikrer pressekontakt Anders Wahl om at flere brodder allerede er på vei.

– Det er mer på vei fra Sverige. Jeg tror det kommer frem i tide, slik at flere kan få kjøpt brodder. Powered by Labrador CMS