Det er meldt kraftig nedbør natt til mandag og mandag formiddag. Byrådet oppfordrer til hjemmekontor for alle som har mulighet til å jobbe hjemmefra for å sikre at dem som trenger det mest får tilgang til kollektivtransport.

Skolene i Oslo holdes åpne på mandag. Byrådet oppfordrer til hjemmekontor

Byrådet ber alle som har mulighet til det om å jobbe hjemmefra mandag. Men skolene holdes åpne.

Publisert

Byrådet ber alle som kan unngå det å la være å kjøre bil mandag, slik at nødetatene og kollektivtrafikken kan komme frem.

– Det vil normalt være den enkelte arbeidsplass og virksomhet som i samråd med sine ansatte vurderer hjemmekontor, men med disse værutsiktene mener byrådet det er riktig å forsterke det ved å oppfordre alle som har muligheten til det å ha hjemmekontor, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg (H).  

– Dette er viktig for at de som må komme seg på jobb og som er avhengig av kollektivtransport får plass dersom det blir innstillinger.

Vil unngå å stenge skoler

Det ble tidligere på dagen vurdert om skolene i Oslo skulle holdes stengt på grunn av værforholdene. Byrådet har etter å ha innhentet råd fra sine virksomheter, bestemt at de videregående skolene skal være åpne i Oslo.

– Å stenge skolene på grunn av været er et tiltak vi vil unngå i det lengste. Det vil bli utfordringer for kollektivtransporten i morgen, blant annet for spesialtransport, men vår samlede vurdering er likevel at skolene skal holdes åpne. 

Byrådslederen sier det vil kunne være behov for tilpasninger på den enkelte skole. Da vil man få beskjed om dette direkte fra skolen.

– Jeg har forsikret meg om at skolene vil gjøre alt de kan for å opprettholde vanlig drift og at de kan ta imot elevene på en god måte, sier byrådslederen.

– Ta forholdsregler når du skal ferdes ute

Tidligere på søndagsettermiddagen oppfordret også Ruter om å holde seg hjemme dersom man kan det i morgen. 

– Jeg ber om at Oslos innbyggere følger rådene fra kollektivselskapene og andre råd fra myndighetene og ta sine forholdsregler når de skal ferdes ute hvis det for eksempel blir ekstremt glatt.Powered by Labrador CMS