Shampo Knutsen var en suksess for Vålerenga fra første stund, som 16-åring. Nå er det nevø Mikkel sin tur til å debutere i Vålerengas drakt.

Shampo-nevø debuterer for Vålerenga ishockey: – Mikkel (16) er en fremadstormende spiller

Akkurat som onkel Espen «Shampo» Knutsen, debuterer Mikkel Eriksen for Vålerengas A-lag i en alder av kun 16. – I Vålerenga jakter vi ikke bare seire på isen, men også seire i form av å dyrke frem fremtidige klubblegender fra våre egne rekker.

Publisert

Mikkel Eriksen får sin debut for A-laget når Vålerenga møter Comet i Jordal Amfi i morgen, ifølge Vålerenga ishockeys hjemmesider.

Mikkel, som er sønn av Espen Knutsens søster, er da 16 år, 5 måneder, og 16 dager, mens Espen Knutsen var 16 år, 8 måneder og 25 dager da han debuterte 6. oktober 1988, i Vålerengas serieåpning mot Trondheim Ishockeyklubb.

Shampo’s debutkamp huskes også godt ettersom mangeårig Vålerenga-keeper Jim Jimmer’n Marthinsen forlot klubben året før, og returnerte som førstekeeper for Trondheim.

Han kunne imidlertid ikke stanse Espen Knutsen fra å score to mål i kampen, som endte 5-5.

– Fremadstormende spiller

Forventningene til nevø Mikkel Eriksen er litt mer dempet, ifølge Vålerenga ishockey.

– Mikkel er en fremadstormende spiller. Han er teknisk god og med offensive kvaliteter. Han går fra å spille mot gutter til å spille mot voksne menn, og den overgangen er alltid stor. Derfor skal han få litt tid og tålmodighet til å tilpasse seg, sier sportssjef i Vålerenga, Anders Myrvold.

Eriksen har produsert mye målpoeng for Vålerengas U16 og U18-lag, og returnerte nylig fra spill for svenske Örebros J18-lag. Her scoret han elleve mål og hadde elleve målgivende (22 poeng) på kun ti kamper.

– Da blir vi sterkest

Hovedtrener Fredrik Andersson har denne sesongen staket opp veien til A-laget for flere av klubbens yngre spillere, og er bevisst på at dette er veien å gå.

– Juniorene har vist flere ganger at de håndterer dette nivået på en bra måte, Samarbeidet med Wang toppidrettsgymnas er veldig bra og viktig for Vålerenga på sikt. En ting er å hente inn spillere utenfra, men vi ønsker å ha en kjerne av spillere som «er Vålerenga» og som alltid har vært Vålerenga. Gjerne de som er oppvokst her og vet hvordan klubben fungerer. Da tror jeg vi som lag blir sterkest, sier Andersson til Vålerengas hjemmeside.

– Klubblegender fra våre egne rekker

Myrvold slutter seg til denne tankegangen.

– Det å sikre at våre unge talenter blir ivaretatt og har en klar utviklingsstige i klubben er selve hjertet av driften i Vålerenga. Å dyrke frem egne spillere er ikke bare en stolt tradisjon, men også en nøkkelfaktor for suksess.

– Vi tror på å investere i våre egne spillere, gi de rom til å blomstre i en profesjonell treningshverdag og dermed bidra til å bygge en bærekraftig fremtid. I Vålerenga jakter vi ikke bare seire på isen, men også seire i form av å dyrke frem fremtidige klubblegender fra våre egne rekker, sier Myrvold.Powered by Labrador CMS