Gabriel Koch
Vålerenga-back Gabriel Koch hadde et svært godt U20-VM for Norge

Vålerenga-talent "Gabby" (20) kåret til Norges beste spiller under VM: – Utrolig morsomt

Det norske U20-landslaget i ishockey rykket ned, men Vålerenga-talentet Gabriel Koch (18) ble kåret til landslagets beste spiller under U20-VM i Sverige. – Jeg vet jeg kan prestere så lenge jeg er i form, sier unggutten.

Publisert

Etter å ha blitt spådd en mulig framtid i verdens hardeste hockeyliga NHL, har de to siste sesongene vært skuffende for Vålerengas backtalent Gabriel "Gabby" Koch (20). 

Med et noe mislykket opphold i Malmø forrige sesong, har denne sesongen tilbake i barndomsklubben Vålerenga hittil vært preget av flere småskader.

Da smaker det godt for Vålerenga-gutten å for egen del nettopp være ferdig med U20-VM i Sverige. Til tross for at de norske unggutta endte med å rykke ned til B-puljen etter mesterskapet, kunne Koch selv skilte med å, av mesterskapets hovedtrenere, bli kåret til Norges beste spiller.

– Morsomt å få spille et VM

– Det er utrolig morsomt. Jeg vet jo jeg kan prestere så lenge jeg er i form og holder meg skadefri, sier han til VårtOslo etter lørdagens Vålerenga-seier over erkerival Stavanger Oilers hjemme på Jordal Amfi.

Det var også første gang Koch, i sin seniorkarriere, var med på å beseire laget fra oljehovedstaden i vest.

Spesielt deilig må det ha vært for Koch å endelig få vist at det fortsatt bor veldig mye talent i kroppen, som har slitt med skadeproblemer de to siste sesongene.

– Det var utrolig morsomt å få spille et VM, og å konkurrere med de beste av de beste i vår egen aldersgruppe, mener backen.

– Marginer avgjorde

Landslagets nedrykk var det lite Koch kunne gjøre med, men alt i alt var han godt fornøyd med det laget presterte med under mesterskapet.

– Sånn jeg ser det var det mye marginer som avgjorde, og der var vi desverre ikke heldige nok, sier Koch.

Spesielt skuffet er han over tapet i den siste kampen mot Tyskland. Det tapet sikret nedrykket til B-VM.

– Det var en kamp vi så absolutt burde ha vunnet, mener den talentfulle 18-åringen.



Powered by Labrador CMS