Overblikket

Stavanger 20231121. Vålerengas Martin Røymark under ishockeykampen mellom Stavanger Oilers og Vålerenga i DNB arena
Når laget presterer såpass under nivå, som mot Lørenskog og Ringerike, da kan man bare tenke med skrekk på kamper mot Stavanger og Hamar for å nevne noen.

– Vi snakker kollektiv kollaps i Vålerenga ishockey

– Jo-jo-resultater holder ikke. Dere er profesjonelle underholdere, dere skal yte maks hele tiden. At man spiller jevnt med Lørenskog er ikke underholdning, det er en nesten-skandale.

Det er lett å sage folk når det går dårlig. 

Dårlig i Vålerenga-sammenheng betyr seier med minst mulig margin over de 2-3 dårligste lagene i ligaen; i nær nåtid Lørenskog og Ringerike. 

Og når disse kampene kommer rett etter landslagsopphold er ikke det sjokkerende eller unormalt – det er meget marginale resultater.

Det er normalen

Vålerenga etter opphold er normalt skremmende dårlige. Så også i nåtid.

Det er flaks at det er disse to lagene vi har møtt. Lørenskog ledet hele fire ganger i en kamp som endte 6-5 i Jordal Amfi, mens Ringerike ble slått med tre mål på Hønefoss; kampen endte 4-1 i Vålerengas favør.

At laget bare slapp inn ett mål er ikke formildende.

Dere skal yte maks

For hvordan skal det da gå mot de bedre lagene? Når vi møter Hamar og Stavanger. Det kan godt være at Sankt Hallvards menn hever seg, blir mer skjerpet, gjør mer riktig, men hvorfor skal laget plutselig virke optimalt da?

Det er viktig at laget presterer på topp alle kamper. Jo-jo-resultater holder ikke. Dere er profesjonelle underholdere, dere skal yte maks hele tiden. At man spiller jevnt med Lørenskog er ikke underholdning, det er en nesten-skandale.

Kollektiv kollaps

Det er ingen som utpeker seg som naturlig syndebukk, vi snakker kollektiv kollaps. Og når laget presterer såpass under nivå, da kan man bare tenke med skrekk på kamper mot Stavanger og Hamar for å nevne noen.

God natt Vålerenga, hvor hen du er…

Powered by Labrador CMS