Sarpsborg 20220104. Vålerengas trener Espen «Shampo» Knutsen etter eliteseriekampen i ishockey mellom Sparta og Vålerenga i Sparta Amfi.
Tidligere trener for Vålerenga Ishockey, Espen «Shampo» Knutsen, har mistet kona.

Espen «Shampo» Knutsen i sorg etter konas død. Nær, tidligere kollega Jan Tore Kjær: – Utrolig trist

– Det er utrolig trist og tragisk. Jeg har vondt i hjertet på vegne av Espen og familien, sier tidligere hockeykollega og venn, Jan Tore Kjær, etter bortgangen til Espen «Shampo» Knutsens kone, Fanny Jahre.

Publisert

Etter det VårtOslo forstår, skjedde dødsfallet brått tirsdag 28. november, og mange i ishockeymiljøet kjenner til tragedien. Dødsannonsen ble publisert hos i Sandefjords Blad og Aftenposten.

Espen «Shampo» Knutsen (51) og kona Fanny Jahre (45) traff hverandre i 2010 gjennom felles kjente og giftet seg i romjulen 2012.  Sammen har de en gutt på elleve år og ei jente på ni år. 

De bodde inntil nylig sammen i en villa i Holmenkollen, men flyttet tidligere i år til byen Zug i Sveits.

«Min elskede Fanny», står det øverst i dødsannonsen. «Døde uventet fra oss», heter det videre. «Et hjerte av godhet har sluttet å slå. Savnet og minnene vil for alltid bestå.»

– Har vondt i hjertet

– Dette er utrolig trist og tragisk. Jeg har vondt i hjertet på vegne av Espen og familien. Fanny var en fantastisk dame som alle likte, sier Jan Tore Kjær, som var direktør i Vålerenga Ishockey mens «Shampo» Knutsen var trener.

I en årrekke jobbet de to tett sammen, noe man kan se i TV 2-programmet «Iskrigerne».

Oslo 20151228.Vålerengas klubbdirektør Jan Tore Kjær får blomster før eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi i Oslo. Kjær har jobbet i VIF-administrasjonen siden 1997, og etter 18 år og åtte måneder er det nå hans siste kamp på Jordal som klubbdirektør.
Tidligere direktør i Vålerenga Ishockey, Jan Tore Kjær, har holdt kontakten med Espen Knutsen i Sveits etter dødsfallet.

– Jeg har akkurat snakket med Espen og sendt ham en melding. Man veit aldri hvordan det går her i livet, sier Kjær.

– Trist som faen

Også venn fra langt tilbake og kollega i ishockeymiljøet, Anders Blegeberg (54), sørger.

– Det er brutalt og jævlig.  Jeg tenker på familien.

Anders Blegeberg
– Det er brutalt og jævlig. Jeg tenker på familien, sier Anders Blegeberg.

Både «Shampo Knutsen» og Blegeberg vokste opp på Romsås. Også foreldrene kjente hverandre godt. 

– Det er trist som faen. Vi må huske å gripe dagen og leve livet, sier Blegeberg.

Skipsrederarving

Fanny Jahre er datter av skipsreder Jørgen Jahre, som sitter i styret til Hvalfangsmuseet i Sandefjord og drev designfirmaet Blender.

Espen «Shampo» er en av åtte nordmenn som har fått prøve seg i nordamerikanske National Hockey League (NHL), for klubbene Mighty Ducks of Anaheim og Columbus Blue Jackets.

Powered by Labrador CMS