Ivar Tollefsen
Ivar Tollefsen selger unna 2000 utleieboliger i Oslo. Investorer sier det ikke lønner seg å leie ut i hovedstaden.

Investorer selger unna leiligheter - lønner seg ikke å drive utleie

Det lønner seg ikke lenger å eie utleieboliger i hovedstaden, ifølge investorene. Nå selger mange utleierne unna leilighetene de eier.

Publisert

Barna til investor og milliardær Trond Mohn, Louise Mohn og Christine Mohn Furre, skal selge minst 200 av totalt 400 utleieleiligheter de eier på Frogner i Oslo. Utleievirksomheten er blitt et tapsprosjekt, skriver Finansavisen.

– Skatteregningen har økt med 108 prosent på få år. Man trenger ikke akkurat å være siviløkonom for å skjønne at utleie ikke er lønnsomt lenger, sier Anders Langtind i Privatmegleren til Finansavisen.

Også Pål Georg Gundersen , Thomas Løvsland og Leif Botolf Hesle er blant investorene som ikke lenger finner det lønnsomt å drive med utleie.

Selger 2000 leiligheter

Ivar Tollefsen er jo også i gang og holder på å klargjøre 2.200 leiligheter i Oslo for salg, forteller Langtind som har fått ansvaret for å selge ut store deler av eiendomsportefølgen til Mohn-søstrene.

– Det ekstreme skattetrykket som er på utleie av boliger nå, gjør at de taper minst 30 millioner i året på 400 leiligheter, forklarer han.

Han sier det er ikke er rart at husleiene øker når investorer selger eiendommene sine. De gjenværende utleierne skrur også opp prisene.

Powered by Labrador CMS