Madeliene Håkansson fra Grünerløkka utkonkurrerte dansere fra hele verden. Foto: Privat

Madeleine Håkansson kommer hjem til Grünerløkka med gull etter å ha slått utøvere fra hele verden i World Championship of Performing Art

Alt som kunne gå galt, gikk galt, men danser Madeleine Håkansson, under artistnavnet Madame Artemís, vant og kan kalle seg World Champion of Performing Art. 1500 deltager fra hele verden deltok i Hollywood.

Publisert

— Jeg hørte navnet mitt ble ropt opp sammen med gullmedalje i variert kunst. Alle ville gratulere meg, men hva som egentlig hadde skjedd, gikk ikke opp for meg før jeg fikk en stund for meg selv, sier Madeleine Håkansson (29) om seiersøyeblikket.

Miss i Gaia Gang Burlesque Show, i Kulturkirken Jakob. Foto: Ingrid Svelland

— Da det gikk opp for meg, fikk jeg gåsehud, og jeg måtte faktisk grine. Jeg tenkte på alt jeg har gått igjennom og at jeg aldri ga opp. Jeg tenkte på all støtte jeg har fått hjemmefra og på min trener Pedro og mentor Inga, forteller Håkansson på telefon fra Polen, hvor hun har noen avslappende dager hjemme hos besteforeldrene.

World Championship of Performing Art er verdens største konkurranse for scenekunstnere.

— Der hang medaljen rundt halsen min, som et bevis på at jeg, hadde nådd målet mitt. Jeg hadde ikke noe optimalt utgangspunkt. Jeg har måtte kjempe for å nå der jeg er nå, sier Håkanssen.

Bagasjen borte og utstyret ødelagt

Turen til mesterskapet i Los Angeles ble alt annet enn avslappende for danseren. Bagasje ble stjålet, utstyr gikk i stykker og en ild-opptreden måtte foregå på en parkeringsplass i full dagslys utendørs, ikke inne på en lyssatt scene eller scene utendørs på kveldstid, som planlagt.

Ikke alle kan ta en selfie med en egenvunnet gullmedalje. Foto: Privat

— At utstyret jeg bruker til ild-dansen gikk i stykker, gjorde at jeg måtte skaffe meg nytt. Da fikk jeg i samme slengen en amerikansk sponsor, så det kom faktisk noe nyttig ut av det, sier Håkansson.

Starten på et eventyr

Håkansson mener at medaljen åpner opp for at eventyret som utøvende kunstner virkelig kan begynne.

Første prioritet for henne nå er å videreutvikle sine kunst- og kulturprosjekt SLX - Self Love Experience.

— Nå er jeg klar for å vise mine show for hele verden. Jeg har fått en boost og vil enda mer enn tidligere spre lys og kjærlighet til alle, sier Håkansson. De tre prosjektene SLX, som er mitt eget show med gjester, burlesktrioen The After Dark Experience i London og Madame Artémiss skal videreutvikles.

— Hele verden skal få være med på reisen og føle på følelsene Madame Artémiss vekker når hun danser med lysets kraft, lover verdensmesteren.

Madeleine Håkansson har siden tidlig i tenårene slitt med smerter i kroppen. Gjennom dans, yoga og stålvilje har hun klart å holde smertene borte og bevegeligheten ved like.

Powered by Labrador CMS