Politiet på plass ved Sinsen der det skal ha vært et høyreekstremt arrangement. 40-50 motdemonstranter var også ved stedet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Den amerikanske høyreekstremisten Greg Johnson pågrepet under arrangement på Torshov

Den kjente amerikanske høyreekstremisten Greg Johnson skal være pågrepet av politiet under et arrangement ved Nordre Åsen på Torshov. � Han blir sendt ut av Norge så snart som mulig, opplyser PST.

Publisert

Amerikanske Greg Johnson er selverklært antisemitt og såkalt white supremacist. Under rettssaken mot Anders Behring Breivik hyllet Johnson den norske massemorderen og terroristen.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST bekrefter overfor Filter Nyheter at en amerikansk borger lørdag er pågrepet i påvente av et bortvisningsvedtak.

Hemmelig høyreekstrem konferanse

Den amerikanske høyreekstremisten Greg Johnson. Foto: Wikimedia Common

— En amerikansk borger ble pågrepet kl 10.50 i dag i Oslo med hjemmel i utlendingsloven paragraf 106. Han sitter nå i forvaring eller arrestert i påvente av effektuering for bortvisning, sier PSTs seniorrådgiver Martin Bernsen til Aftenposten.

— Han kan spille en åpenbar radikaliseringsrolle. Han blir sendt ut av Norge så snart som mulig, sier Bernsen.

Filter melder at det er Greg Johnson som er pågrepet. Han skulle delta på arrangementet som Scandza Forum arrangerte.

Scandza Forum, som har holdt arrangementer i Norge, Sverige og Danmark, skulle lørdag holde en hemmelig konferanse i på Nordre Åsen mellom Torshov og Sinsen. Konferansen skulle arrangeres med høyreekstreme talere fra flere land.

Høylytt motdemonstasjon

Blant dem er Johnson, som tidligere har uttrykt støtte til Anders Behring Breiviks begrunnelse for 22-juli-terroren, ifølge Filter Nyheter. Han omtalte terroren som «nødvendig», og har ifølge nettavisen gått langt i retning av å beskrive drap på Aps politikere som legitimt virkemiddel for å bekjempe «ikke-hvit innvandring».

Politiet rykket ut til arrangementet etter at 40 til 50 demonstranter møtte opp, ifølge TV 2. Det ble ifølge politiet høylytt, uten at det ble antydning til vold.

– Det har møtt opp en gruppe mennesker som ytrer sin misnøye med budskapet på arrangementet. Stemningen er noe verbalt høylytt, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Operasjonsleder Tore SandbergOslo politidistrikt bekrefter overfor NTB at det er det antisemittiske og høyreekstreme nettverket Scandza Forum som står bak arrangementet.

Politiet er på stedet. Et politihelikopter deltar som observasjonsplattform, opplyser Oslo-politiet.

Powered by Labrador CMS