Trener Eirik Kjønø og Grorud fortsetter å ta poeng i 1. divisjon.

Grorud er byens nest beste lag. Slo KFUM i byderby

Nyopprykkede Grorud kan smykke seg med tittelen Oslos nest beste fotballag. Med 3-0 seier over KFUM står groruddølene med 17 poeng og er oppe på en femteplass i sin første sesong på nest øverste nivå.

Det er bare en uke siden 1. divisjons nykomlig Grorud sjokkerte langt mer meritterte Tromsø. Gutan hadde så langt i sesongen vært uslåelig og hadde ikke avgitt ett eneste poeng før de ankom Groruddalen.

2-0 ble sluttsifrene etter at Groruds Oscar Haga punkterte kampen med en flott scoring. Dermed var det et lag proppfullt av selvtillit som tok i mot byrival KFUM.

Kampen sto ikke bare om poeng. Det handlet også om hvilket lag som skal kunne smykke seg med tittelen byens nest beste lag etter Vålerenga.

Brant straffe og misset returen

Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter 21 minutter da Magnus Lankhof-Dahlby scoret etter innlegg fra Leo Cornic.

Grorud fikk enda flere gode sjanser til å score, ikke minst på straffespark etter 52 minutter. Oscar Agas forsøk ble reddet av keeper og på returen ble det en om mulig enda større miss da Elias Hagen skjøt utenfor fra veldig kort hold.

Like etter var Aga alene gjennom mot keeper, men KFUMs sisteskanse Alexander Pedersen kom seirende ut av den duellen.

Men i det 74 minutt fikk Grorud endelig uttelling igjen, da Thomas Elsebutangen ble spilt flott gjennom og fikk til slutt pirket ballen i mål. Fabian Næss la på til 3-0 like etterpå.

Grorud står nå med 17 poeng, mens Kåffa står med sine 13.