OVERBLIKKET

Mangleruds David Booth (t.v) i klammeri med Tobias Lindström under eliteseriekamp i ishockey mellom Vålerenga og Manglerud i forrige sesong.

Manglerud Star er ikke skrot mer. De nærmer seg det øvre sjiktet

Har man fulgt med i timen, har man fått med seg at Manglerud Star på ingen måte er noen pushover lenger. Faktisk var det slik at det var vi som tidvis ble brukt som mopper forrige sesong.

Det har ikke vært mye blest om det, men Vålerenga har altså spilt sesongens første treningskamp. I Manglerudhallen, på folkemunne «garasjen», mot byrivalen Manglerud Star. Kampen sto til 2-2 ved full tid.

Spilleforlengelsen, «sudden death», ble målløs, og lagene måtte ut i straffeslags-konkurranse. Denne vant Manglerud Star.

Vålerengas mål ble scoret av hjemvendte Calle Spaberg Olsen og Tobias Lindström. Sistnevntes scoring kom etter en pasning fra Calle Spaberg Olsen. Det bærer bud om mye moro fra den kanten. «Tobbe» kjenner de fleste kvaliteten til. En notorisk målsnik og målgarantist. Calle er samme ulla. Det får vi se mye av i den kommende sesongen, er min spådom.

Brukte Vålerenga som mopper

Kampen var som tidlige treningskamper flest. Tidvis labert tempo, tunge skøyter og begrenset kvalitet i pasningsspillet.

Noen ser kanskje på resultatet som litt dårlig. Vålerenga skulle jo feid isen med skrotet fra Manglerud. Vel, har man fulgt med i timen, har man fått med seg at Manglerud Star på ingen måte er noen pushover lenger. Faktisk var det slik at det var vi som tidvis ble brukt som mopper forrige sesong.

Colin Spaberg Olsen, fra VIF hockey, setter ny pers i knebøy.

Manglerud er ikke skrot mer. De nærmer seg, på tross av serieplassering «nedi høgget der», det øvre sjiktet. Det kom rett og slett av at kanonene som spilte i Manglerud sist sesong, en rekke bestående av USAnere, ankom sent. Men nok til å redde siste sluttspills-plass.

Denne sesongen har de forsterket med Lars Haugen (målvakt), nesten-pensjonisten Steffen Thoresen, Jesper Öhrwall, Didrik Nøkleby Svendsen og Mats Trygg. Evigunge Mats Trygg som kom fra oss, slutter ikke å imponere, og kanskje bikker han 50 før han henger opp skøytene…

Den hjemvendte sønn

Calle er alt nevn som den store, hjemvendte sønn. I tillegg har Vålerenga signert to svensker, Axel Sundberg (løper) og Albin Lindgren (back). Sundberg pådro seg for øvrig en strekk, og måtte se deler av kampen fra tribunen.

Det er egentlig for tidlig å spå noe som helst ut fra et møte. Lagene møtes på nytt kommende torsdag i «garasjen». Det er visst noe virrvarr med fryseanlegget i Ungdomshallen på Jordal som gjør at den ikke egner seg for kamp enda.

Jeg presiserer før noen før panikkangst; Ungdomshallen. Fryseanlegget i det nye amfiet er det Findus-klasse over. Ingen grunn til å vifte med det svarte flagget ennå altså.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Les flere overblikk her...

Powered by Labrador CMS