Direktørene Bjørn Atle Bjørnbeth (Oslo universitetssykehus) og Anders Mohn Frafjord (Diakonhjemmet sykehus) utfordrer hverandre: Hvilket sykehus vinner kampen om å samle inn mest til Leger Uten Grenser?

Davids kamp mot Goliat: Diakonhjemmet utfordrer Oslo universitetssykehus i TV-aksjon

Med færre enn en tidel så mange ansatte skal Diakonhjemmet konkurrere mot giganten Oslo universitetssykehus (OUS). De to sykehusene kjemper om hvem som kan skaffe mest penger til Leger Uten Grenser i årets TV-aksjon.

Publisert

— Ulik størrelse på sykehusene, ja. Men engasjementet for global helse og for Leger Uten Grenser er det samme, sier de to sykehusdirektørene Anders Mohn Frafjord og Bjørn Atle Bjørnbeth.

Mohn Frafjord er sjef for Diakonhjemmet og har til sammen 1.700 ansatte. Mens Bjørnbeth er sjef for ufattelig 24.000 ansatte i OUS, fordelt på Rikshospitalet, Ullevål og Aker sykehus.

Gi til penger og følg kampen på nettet

Nå skal de ansatte ved hvert av sykehusene kjempe mot hverandre om hvem som klarer å samle inn mest penger til Leger Uten Grenser i TV-aksjonen på NRK.

— Vi utfordrer våre ansatte til å være bøssebærere på TV-aksjonsdagen 23. oktober. I tillegg utfordres de til å bidra i og spre de to sykehusenes digitale innsamlingsbøsser, sier Anders Mohn Frafjord og Bjørn Atle Bjørnbeth i en felles pressemelding.

— Takk til alle sykehusansatte som engasjerer seg i årets TV-aksjon, sier generalsekretær Lindis Hurum i Leger Uten Grenser. Her med direktør Anders Mohn Frafjord på Diakonhjemmet sykehus

Den digitale innsamlingen betyr at sykehuskampen egentlig allerede har startet. Folk kan allerede nå klikke på denne siden hos Spleis.no og gi penger.

Utfordrer alle andre sykehus

De to sykehusene har nemlig etablert hver sin digitale bøsse. Tirsdag kveld ved 20-tiden ledet Diakonhjemmet knapt. Men spørsmålet er hvor lenge det går før over 20.000 ansatte ved Oslo universitetssykehus kommer i siget.

Nå vil toppsjefen ved Diakonhjemmet og Oslo universitetssykehus også utfordre andre sykehus til å bli med i den spesielle tvekampen. Der vinneren til syvende og sist uansett blir Leger Uten Genser.

— Vi utfordrer nå både Helse Sør-Øst og andre sykehus til å kaste seg inn i kampen om å bli landets mest engasjerte sykehus: Gjør som oss! Etabler digitale innsamlingsbøsser og delta i sykehuskampen, sier de to sykehusdirektørene.

Powered by Labrador CMS