Ett år siden nå: Sykepleierne og søstrene Inika og June Flaa behandler en av pasientene på intensivavdeling ved Oslo universitetssykehus.

Nytt koronadødsfall ved Oslo universitetssykehus. Antallet innleggelser doblet siste måned

— Fredag døde nok en inneliggende pasient med covid-19-sykdom ved OUS, opplyser sykehuset mandag. Det er det 86. koronarelaterte dødsfallet ved Oslo universitetssykehus siden pandemien startet.

Publisert

— Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, opplyser Oslo universitetssykehus (OUS).

Samtidig viser tallene fra OUS at antallet koronainnleggelser er mer enn doblet de siste ukene. Den første uken i november var det 12 koronapasienter ved sykehuset. Per i dag er det 32 innlagte med covid-19, opplyser OUS.

Besøkende må scanne QR-kode og selvsjekk

Av de 32 innlagte pasientene er det ti pasienter på intensivavdeling, og åtte av disse behandles med resiprator, viser OUS-tallene.

Før helgen innførte OUS strengere besøksregler ved Rikshospitalet, Ullevål, Aker og Radiumhospitalet. Alle besøkende må scanne en QR-kode og besvare spørsmål.

— Besøkende må ta en korona-selvsjekk før de går inn i sykehuset, skrev medisinsk direktør Hilde Myhren i en epost til VårtOslo sist fredag.

— Dette gjøres ved å scanne en QR-kode som henger ved alle innganger, hvor du kommer til en rekke spørsmål som må besvares, skriver hun.

— Når spørsmålene er besvart, får du beskjed om du kan gå inn eller ikke, opplyser Myhren.

Øker antallet senger øremerket korona

Strengere besøkregler er ikke de eneste koronatiltakene som nå iverksettes ved Oslo universitetssykehus. Med smitteøkningen forventes ytterligere økning i antall innleggelser av pasienter med korona.

Derfor økes antallet sengeplasser øremerket koronapasienter, opplyste sykehuset til VårtOslo før helgen.

— Det arbeides nå med å øke kapasiteten for behandling av koronapasienter i form av flere normale covidsenger, en korona-avklaringspost (KAPS) og øremerkede intensiv-plasser, skriver OUS i eposten.

I tillegg til skjerpede besøksregler er det nå også nye anbefalinger for ansattes pasientkontakt ved Oslo universitetssykehus.

Fra før er det kjent at OUS reduserer den kirurgiske aktiviteten med 10 prosent de neste to ukene. Dette skal frigjøre kapasitet for å håndtere smitteøkningen. Unntatt er kirurgisk behandling av barn og kreftpasienter.

87 koronadødsfall ved Ahus

OUS opplyser også at koronavaksinering med en tredje dose til ansatte er i gang. I tillegg er det nye anbefalinger for ansattes pasientkontakt.

— For ansatte i kliniske miljøer gjelder nå anbefaling om å unngå nærkontakt under en meter i mer enn 15 minutter. Og å bruke munnbind når nærkontakt i mer enn 15 minutter er nødvendig, skriver OUS i eposten til VårtOslo.

Tre av bydelene i Groruddalen - Grorud, Stovner og Alna - sogner til Akershus universitetssykehus Nordbyhagen. Her er det per 29. november 32 innlagte koronapasienter.

Åtte av dem ligger på intensivavdeling, der fem pasienter får behandling med respirator, opplyser Ahus.

Siden pandemien startet er det registrert 87 koronarelaterte dødsfall ved Ahus.

Powered by Labrador CMS