Jens Jørgen Lie (H) har vært høyt og lavt de siste fire årene og er den mest populære bydelspolitikeren i byen. Foto: Emilie Pascale

Her er Oslos mest populære bydelspolitikere

To lokalpolitikere fra Høyre fikk flest personstemmer og slengere i årets bydelsvalg.

Publisert

Resultatene fra bydelsvalget i Oslo ble klart onsdag. På topp med flest personstemmer var Jens Jørgen Lie, Høyres førstevalg i bydel Frogner, byens nest mest folkerike bydel. Han fikk 1310 personstemmer fra folk i bydelen.

Personstemmer er ekstrastemmer til politikere på det partiet du stemmer på.

– Dette var kjempehyggelig og morsomt, men det forplikter å være den ombudspersonen jeg har forpliktet meg til å være. Jeg har valgt å være veldig mye ute og treffe folk: gjerne over en kopp kaffe eller på politiker-date. Svært ofte møter jeg organisasjoner og næringsliv, borettslag og velforeninger, sier Jens Jørgen.

Kjempet mot høyhus på Majorstuen

Han har en samboer han bor med på Majorstuen og en gutt på 22 som studerer i Manchester i England. Lederen av bydelsvalget har jobbet mange år i rekrutteringsbransjen, men har nylig skaffet seg jobb i Kirkelig fellesråd i Oslo, som daglig leder i Frogner menighet og Gamle Aker menighet.

Her forsvarer Frogner-politiker Jens Jørgen Lie basketbanen på Trafo-taket på Ruseløkka. Men jobber også for mindre støy. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

– Det er viktig når du representerer så mange mennesker at du er tydelig. Folk legger merke til at vi klarte å få bystyret til å snu når det gjaldt høyhuset ved Majorstuen skole. Vi sa nei til bygget og kommuniserte både via pressen og lokalt.

Lovet å lenke seg fast

Ellers har det vært mye debatt rundt sykkel og parkering det siste året, også der har Jens Jørgen vært tydelig. Det samme når gjaldt planene om trikk gjennom Tinkern-parken. Da lovet han å lenke seg fast, om disse planene skulle bli realisert.

– Sannsynligvis blir jeg leder av bydelsutvalget i Frogner igjen, og da vil jeg fortsette på samme måte som i dag. Jeg prøver også så godt som mulig å finne omforente løsninger i bydelsutvalget. Frogner bydel står sterkere når vi står sammen.

Carl Oscar Pedersen, fra Høyre på Ullern, får nest flest personstemmer blant bydelspolitikerne i byen. Foto: Oslo Høyre

Fem på topp

På plassene bak Jens Jørgen Lie, kommer følgende personer:

  1. Carl Oscar Pedersen (H), Ullern: 1226 personstemmer
  2. Yngvar Andreas Husebye (H), Vestre Aker: 1162 personstemmer
  3. Mari Morken (AP), Alna: 825 personstemmer
  4. Ingrid Randisdatter Fjellberg (MDG), St. Hanshaugen 815 personstemmer

Fikk flest slengere

Mannen som fikk flest slengere var Talat Mehmood Butt, Høyres nummer én på lista i bydel Søndre Nordstand. En slenger er en personstemme som gis til en kandidat fra et annet parti enn det personen stemmer for. Talat fikk 98 slengere.

– Dette betyr at noen ønsker meg inn i styrende organer. Støtten jeg har fått er produktet av et langsiktig arbeid. Jeg har i mange år tatt opp saker som folk flest i bydelen er opptatt av.

Talat Mehmood Butt, Høyres førstevalg i bydel Søndre Nordstand, fikk flest slengere og var den personen flest personer skrev på andre partilister enn Høyres. Foto: Personlig

Mot mer bompenger

Talat kom fra Pakistan til Norge i 1974. Siden den gang har han rukket å få tre barn, som er voksne, og tre barnebarn som går på skole og vokser opp i bydel Søndre Nordstrand. Selv har han bodd i bydelen i 37 år, på ulike steder. Nå bor han på Hauketo. Til daglig jobber han som prosjekteringsleder i Bane NOR, i forbindelse med digitaliseringen av signalsystemer.

– Jeg er alltid aktiv i valgkampen og har vært både på dørbank og stand. Jeg har også deltatt på stands i bydelsfestivalene og har vært svært vokal de siste fire årene. Blant sakene jeg har vært opptatt av er bompengene. Jeg kan forstå at enkelte personer kan ha ekstra kostnader knyttet til bompenger, og det har jeg også kommunisert med folk jeg har møtt.

Vil ha bedre ungdomstilbud

Talat mener de største utfordringene i bydelen er knyttet til oppvekst og ønsker en utvidelse av ungdomstilbudet. – Fritidsklubbene bør være åpne flere dager og flere timer per dag. I tillegg ønsker jeg et bedre idrettstilbud og flere lokale sommerjobber, sier han.

– Det er gode grunner til at Høyre er partiet mitt. De står for individets rett og muligheter til å bidra. Alt skal ikke skje i regi av det offentlige. Vi må utnytte de frivilliges og privates ideer og bidrag. Private firmaer bidrar til å øke verdiskapningen i samfunnet, sier han.

Bydelspolitiker i Gamle Oslo, Agnes Nærland Viljugrein, fikk tredje flest slengere i byen. Foto. Privat

Fem på topp

På plassene bak Talat Mehmood Butt, kommer følgende personer:

  1. Mohammad Iqbal Raja (SV), Søndre Nordstrand: 91 slengere
  2. Agnes Nærland Viljugrein (AP), Gamle Oslo: 70 slengere
  3. Reza Rezaee (R), Sagene: 67 slengere
  4. Tahir Mahmood Salam (AP), Søndre Nordstrand: 65 slengere
Powered by Labrador CMS