I dag spilte Vålerenga internkamp etter at de igjen får lov til å trene for fullt på isen inne på Jordal Amfi.

Vålerenga hockeys elite trener for fullt igjen. Fortsatt ligaspill er i det blå

Etter å ha trent med store begrensninger i ukevis, kunne Vålerenga ishockeys elitelag i dag klemme til for fullt. — Tiden jobber imot oss, men vi håper fortsatt på både seriekamper og et NM-sluttspill, sier Espen «Shampo» Knutsen til VårtOslo.

Publisert

Det har gått to måneder siden sist Vålerenga ishockey kjempet om puck og poeng i Fjordkraftligaen. Troen på at ligaen skal starte opp igjen svinger i takt med smittetallene i byen. Etter at det muterte viruset kom til Norge ser vi igjen en økning i antall smittede.

Elitelagene i Oslo har i flere uker måttet trene med begrensninger. Maks 10 spillere på hvert trening, og ingen fysisk kontakt. Det første betyr at laget har trent i kohorter, det siste er ikke ishockey.

Frikk Juell i Vålerenga hockey håper i likhet med spillergruppa på mer Fjordkraftliga og et NM-sluttspill.

Til tross for flere utsettelser har man ikke gitt opp håpet om mer ishockey i Norge på denne siden av badesesongen:

— Alle vi som er involvert i dette laget er positive og håper at serien kommer igang , sier klubbens sportslige leder, Frikk Juell.

Gir ikke opp årets sesong

Elitelaget til Vålerenga utgjør en liten del av snaut 4000 idrettsutøvere i Norge som har idretten sin som jobb. Disse utøverne ønsker å komme i gang med å jobbe igjen, men signalene fra kulturminister Abid Raja tidligere denne uken tyder ikke på at de får ønsket sitt oppfylt med det første.

Dommerduoen Villiam Strøm (t.v.) og Joachim Svendsen benyttet humor for å holde temperaturen nede i kampen.

Vålerenga hockeys hovedtrener, Roy Johansen, sier til VårtOslo at han ikke forstår hvorfor idrettsutøverne i Norge ikke blir hørt av myndighetene.

— Vi lever i bobler, men det hjelper tydeligvis ikke. Norge er det eneste landet i Europa hvor topphockeyen ikke ruller og går nå, sier han. — England, som aldri kom igang med sin serie i høst begynner nå

Fikk ikke spise lunsj i egen kohort

I noen uker frem til laget i dag igjen kunne trene for fullt, fikk de ikke lov til å benytte restauranten på Jordal Amfi til å spise lunsj og snakke sammen etter treningene. Flere spillere har ovenfor VårtOslo gitt uttrykk for liten forståelse for dette.

— Vi fikk med andre ord ikke lov til å spise sammen med vår egen kohort, sier Roy Johansen og rister på hodet.

Se bilder fra kampen? Trykk på den hvite pila

I dag fikk VårtOslo se et spillesugent lag som endelig kunne ta på seg drakta igjen og smelle på litt i rundvantet. Etterhvert som siste perioden gikk mot slutten, kunne man merke at ønsket om å komme seirende ut av oppgjøret var sterkt.

Om vi får oppleve mer elitehockey denne sesongen er fortsatt uklart. Spillere, trenere og alle som er glad i sporten får finne frem tuben med tålmodighet og smøre seg inn frem til midten av mars.

Kampen ble forøvrig vunnet av Vålerenga, og vinnerne stakk av med hver sin pose Twist.

Powered by Labrador CMS